Frie assosiasjoner #2-2015

Er opptatt av så mye for tiden at det fyller hodet og gjør meg litt sliten. Det er alt i hverdagen, med alle rundt meg hjemme og på jobb, og det er alt om skjer i verden rundt meg. Som at jeg lar meg irritere og provosere av å se Kronprins Håkon dra ned for å kondolere og vise sin sorg over  Saudi-Arabias kong Abdullahs død. Obama og Blair var der og. Saudi-Arabia som gjør sitt beste for å holde tritt med IS om å ha de mest bestialske lovene. De overgår faktisk IS, men de er "våre" venner så det ser vi ikke.

Jobber på kinoen denne helga og hadde som plan å få skrevet mye på en artikkel om hjelperytterens rolle på et sykkellag. Har allered avtalt å snakke med Mads Kaggestad som jo nettopp syklet som hjelperytter for Thor Hushovd på bl. Credit Agricole. 

For å komme i gang har jeg begynt å lese MIchael Barrys bok om sin karriere som hjelperytter, eller Domestique som det kalles i sykkelterminologi. Han kjørte for personligheter som Lance Armstrong og Bradley Wiggins.

En domestique er nødt til å ofre alt, hele tiden. Han må ta vinden for kapteinen, legge seg bak til følgebilene for å hente mat og drikke og han må dra kapteinen opp i feltet igjen etter uhell eller når det har gått et brudd. Noen domestiques er best på å klatre, tynne og lette, og er den som drar kapreinen opp de lengste fjellpartiene. Andre er ekstremt kjøresterke og kan ligge foran kapteinen i femti kilometer i timen to timer på rad. 

 

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.