Geir Werner Hagen

Autodafé

Geir Werner Hagen

I dag har jeg bedrevet autodafé (ikke helt bokstavelig da, men noe lignende, og dette må ikke blandes med autoerotikk!). 

Jeg har nemlig ryddet i kott og på soverom og i trappeoppgangen, og hevet et bil-lass med bøker !

Har alltid ment at det er crazy å kaste bøker men nå er det så maneg bøker i huset, og jeg bare vet at en hel drøss av disse vil aldri bli lest. Jeg har forekksempel hatt raptuser i bruktbutkker og handlet bøker utekukkende basert på cover-design, (snakk om å "judge a book by it´s cover"), eller hva med Fjodor Dostojevskijs "Brødrene Karamasov som jeg aldri ble ferdig med, selv etter å ha begynt mange ganger. Tre utgaver av  Sofies verden gikk også dukken i dag. Boka er dessverre driiitkjedelig, men jeg tok vare på et fint eksemplar HVIS noen andre i huset ville lese den en gang. 

Ellers var det 7 bæreposer med pocketbøker som jeg knapt aner åssen er kommet inn i huset. Masse krim som ikke jeg har lest...

Etter å ha ryddet over fant jeg alle Henning Mankells "Wallander" bøker , dog i pocketutgave, men de tok jeg vare på. 

Fant også alle førsteutgaene av Pelle og Proffen til Ingvar Ambjørnsen, de tar man selvsagt vare på, og en komplett samling av Jack London bøker innbundet i skinn. Disse leste jeg som gutt og de har tross alt ganske stor sentimental value. 

Erich von Dänikens bøker, som jeg også leste som gutt, etter først å ha pløyd gjennom alt av Hardy -guttene - gikk også til resirkulering. Hans teorier om at vi har hatt besøk fra andre galakser og at der det de som bl.a. har hjulpet oss å bygge pyramidene var spennende den gang men ikke fult så spennende nå...

Forresten, autodafé betyr bokbål på latinsk og er vel or oss mest forbundet  med nazistene brenning av all jødisk litteratur under 2.verdenskrig, men dette har også vært flittig praktisert av kirken opp i gjennom historien...

Autoerotikk er, som Woody Allen sier, å ha sex med en du virkelig elsker - nemlig deg selv...

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.