fanden skjære

Da jeg i dag morges var på Snøringsmoen for å vanne blomsterbed og kjøkkenhage, satt jeg meg på benken for slappe av litt. Mens jeg satt der og nøt det, kom en skjære flygende lavt rundt hushjørnet.Den fortsatte ned mot veien og istedetfor å ta en elegant liten manøver utenom grenene i toppen av en rad svære, gamle plommetrær sneide den i stor fart borti noen av grenene. Det så for meg ut som om den styrtet. Litt beskjemmet lo jeg av dette fordi det var ganske komisk. Et snaut minutt etterpå kom ei skjære til, den satt seg på gjerdet til kjøkkenhagen. Den ga seg så til å spankulere bortover toppen av gjerdet mens den vippet litt med stjerten for å holde balansen. Plutselig er det som om den snubler og faller faktisk ned fra gjerdet. Siden gjerdet ikke er mer en ca. 45 cm. høyt får den ikke begynt å fly så den går faktisk i bakken ! For et show en tidlig lørdag morgen ! Nå lurer jeg på om det var den samme skjæra som var litt i ubalanse etter å ha krasjet med tretoppene, eller om den var en del av en skjærefamilie som rett og slett har litt dårlig utviklede koordinasjonsevner...

Moro var det i allefall (for meg...)

OPPDATERING:
I kveld, mens jeg gikk rundt på Snøringsmoen, hørte jeg for første gang i år svalenes "kri". Det er den vakreste lyden jeg vet om, tror jeg. Det eneste som er i nærheten er kanskje skjelvingen av ospeløv i sønnavindsbris...

Geir Werner Hagen