Geir Werner Hagen

Poul Henningsen, Artichoke (1958)

Geir Werner Hagen

Poul Henningsens Artichoke er kanskje den peneste lampen jeg vet om.

Jeg drømmer om å ha disse på Snøringsmoen der det er høyt nok under taket til å la dem komme ordentlig til rette. Kunne nok aldri hatt denne hjeme på Kokkenes. Artichoke er over 60cm i diameter og trenger altså plass! 

Jeg så denne på Illums i København for en måneds tid sidenog der kostet den som er på bildet over, i kobber, 58.000,- . Altså ikke aktuelt med mindre en uventet arv kommer dalende, eller man begynner å spille lotto OG vinnner... Men - mens jeg søkte etter et bra bilde til denne posten kom jeg over en engelsk produsent som lager en replika (eller kopi om man vil) av Artichoke, til £295.00 ! Nå gjenstår bare å overtale Astrid...

(jeg er jo en dreven passiv-aggresiv ektemann, så det kan gå bare jeg tar tida til hjelp).

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.