PRO PELOTON BIKES 2016

Leica - 100 år

Leica feirer sitt 100-årsjubileum med bl.a. denne nydelige kortfilmen. Her gjenskapes en drøss ikoniske bilder (skal prøve å lage en liste) som levende bilder. Det hele ser selvsagt utrolig bra ut, men Leica har blitt møtt med voldsom kritikk fordi de tar æren for litt for mye. Bl.a. er mange av de bildene de viser til her overhodet ikke tatt med Leica. 

 

 

Adam Lister

Adam Lister Maler/tegner disse reproduksjonene av klassiske malerier og portretter av mer popkulturell bakgrunn. Likte dette av Karl Lagerfeld...

Nostalgia

Jeg lagde denne filmen med et perfekt HD-kamera sommeren 2010 (tror jeg). La på effekter i redigeringa fordi jeg syntes at det hele så for "klart ut" - nesten klinisk...

Alt foregikk over en tre-fire timer på Grimenes. Det var ekstrem tilstedeværelse og lykkehele tiden. Jeg vil lage en "oppfølger"  snarest mulig, denne gang filmet med et vanlig fotoapparat. 

Red Bull Photocontest 2013

Man kan si hva man vil om Red Bull, men de har i allefall noen fantastiske deltakere med i sin årlige fotokonkuranse. Samtlige vinnerbilder (forskjellige kategorier) er rett og slett forbløffende gode. Sjekk alle bildene hos The Atlantic. 

Monotasking

"Alle" vet at multitasking i bunn og grunn er utrolig lite effektivt. I allefall er det min erfaing. Mulig det er jeg som ikke har kapasitet til å gjøre for mange ting på en gang effektivt eller for den saks skyld ferdig, men det samme er også bevist i mange store undersøkelser. Å ha konkurerende oppgaver på gang fører oftest bare til at alle blir forsinket, halvgjorte eller ikke ferdige i det hele tatt.   Bare mens jeg skrev linjene så langt har jeg blitt forstyrret av å måtte prate med My som leser over skuldrene mine, bytte sang på Macen via iPhonens fjernkontroll-app og ta en slurk av den lunkne kaffen som står ved siden av meg.

Så, monotasking, en-ting-om-gangen, er tydeligvis løsningen for meg. Begynn på en ting og gjør bare den oppgaven. Kanskje blir du ikke ferdig fordi oppgaven krever mye tid eller flere operasjoner, men å jobbe konsentrert med ..

fortsettes...

Zack Seckler

Zack Secklers lett manipulerte bilder. Mange som gjør ligenende ting, men syntes disse var morsomme...

Sjekk flere bilder på hans hjemmeside

Den ultimate produktivitetsbloggen

Denne bloggen anbefales på det varmeste! 

Det som gjør oss lykkelige

Hva er det som gjør oss lykkelige? Penger ? God helse ? Suksess ?  

Det kommer vel ikke som en overraskelse at ingen av disse forslagene er de som teller mest... Det hele kan faktisk forklares gjennom et eksperiment/forsøk som varte i over 70 år! 

I 1938 stilte Arile Brock, den gang forsker på Harvard, seg det samme spørsmålet. Hva er det som gjør oss lykkelige?

Han syntes sine medkolleger var for opptatt av sykdom og hvorfor vi ble syke og deprimerte, men han ville altså studere hva som gjorde oss lykkelige. Eller med hans egne ord "the combination of sentiments and physiological factors which in toto is commonly interpreted as successful living.” Lykke.

I løpet av mer enn 70 år fulgte han og andre forskere 268 amerikanske menn fra de gikk på college og frem til de alderdommen, noen helt til sin død. De ble undersøkt med alt fra Rorscach tester, til psykologiske studier, EEG og "the hanging lenght of the scrotum" (oversatt ; lengden på hengende kjønnsorgan).

Noen av disse dro i krigen, noen ble arbeidsnarkomane, noen alkoholikere. En ble valgt til president. Nesten en tredjedel av dem hadde på et eller tidspunkt symptomer på mental sykdom, til tross for at de var håndplukket for sin "normalitet". Flere av de mest avvikende personene gjennomgikk overraskende psykologiske justeringer i løpet av livet. En av dem ble depressiv og prøvde å begå selvmord etter en dårlig avsluting på universitetsutdannelsen, men snudde helt om etter et sykehusopphold senere i livet der "medisinen" var vennlighet, forståelse og vennskap...

La oss hopps til slutten av studiet, konklusjonen altså. Hva kom man fram til etter så mange år med forskning og samling av data, hva er det som gjør oss lykkelige ? 

“The only thing that really matters in life are your relationships to other people”.

Hver enkelt av disse menneskenes lykke, eller mangel på, var nærmest totalt avhengig av deres forhold til andre. Penger, suksess, helse og andre tilsynelatende opplagte faktorer spilte liten rolle. Men gode forhold til medmennesker var det essensielle... 

 


 

 

Eklektisme...

Etter å ha blogget i nesten 8 år (mest for meg selv - selv om alle har vært velkomne) er det på tide å ta et valg : Enten legge ned hele bloggen eller å poste mye mer aktivt. 

 

Det mest spennende for meg selv er at bloggen er en tidskapsel som ligger lagret i "skyen" og er en spennende dokumentsjon for meg selv over forskjellige perioder i livet. Det er kanskje den beste grunnen til å opprettholde selve bloggen. For at dette skal fortsette å være et argument må jeg skrive her litt oftere enn jeg gjør nå og muligens passordbeskytte sidene. 

I tillegg til min egen blogg/dagbok/tidskapsel vil jeg ha en ny side som er en mer eklektisk blogg om ting jeg finner av interesse. Jeg har allerede begynt å eksperimentere litt under tittelen Lilliedugg... 

Lilliedugg skal oppdateres med minimum 3 poster pr. uke. Ingen av disse postene skal altså handle om meg, men om ting jeg av forskjellige grunner liker. 

 

 

Wayne Gretzky , del II

You miss 100% of the shots you never take
— Wayne Gretzky
 

Agatha Dudek

Tester systemet ...

+-

New York Times - snøskred i HTML5

Skjermbilde 2012-12-23 kl. 12.27.43.png

Bra og spennende artikkel i New York Times om å oppleve et snøskred. Men det jeg liker best (nesten da) er måten dette er lagd på ved  hjelp av HTML5.  På tide å slutte totalt med statiske eller Flash-baserte artikler, og her er NYTimes langt foran mange andre av de store avisene.

Steve Jobs - kortfattet om livet...

Har vært fascinert av Steve Jobs og Apple siden jeg for første gang fikk se og bruke en Macintosh i 1986. Det var bare så totalt annerledes enn enhver PC jeg hadde brukt til da, og jeg var faktisk en liten "wiz-kid" med datamaskiner når jeg var ung. Brukte bl.a. kristendomtimene på ungdomsskolen, som jeg var fritatt fra, til å vedlikeholde holde skolekontorets datamaskiner...

Anyway, etter at jeg fikk meg Mac ble jeg også raskt en del av et Apple-univers der jeg satt meg inni filosofien bak Macen og Apple maskinene. Om typografi, om hsitorien om Steve Jobs og Steve Wozniack, om Apples HIG (Human Interface Guidelines) - som gjorde at man skjønte et hvert program man skulle jobbe med, helt intuitivt. Sånne ting...

Kom over denne videosnutten med Steve Jobs som jeg likte...

Simone Primo

309384-50ae104f18542-large.jpg

Dobbeleksponering... Har lagd dette selv og skal finne dem frem, men disse til Simone Primo er vakre altså. Sjekk sidene med mange flere bilder.

Beste audition ever?

Henry Thomas´ audition for rollen som Elliot i E.T. Unødvendig å si, han fikk rollen ( det er Steven Spielbergs stemme på slutten som sier han får rollen). ...

- +

Resirkulering

ipad 3 bakside.png

Sitter på Drømmeplassen og skriver denne posten på iPaden min (1 generasjon med 3G). Drasser ikke lenger rundt på Macbook Pro, selv om den er tynn og lekker. Den er uansett ikke i nærheten av å være så enkel og ha med seg som iPaden. Alt av dokumenter jeg skulle ha bruk for er tilgjengelig (og alltid oppdatert) pa Dropbox og ellers har jeg chat, mail og alle sosiale medier tilgjengelig HVIS jeg vil bruke dem, pa iPaden.

Men, dette skulle handle om åssen jeg bruker den nå. Det er primært tre bruksområder hvor særlig et har tatt nesten helt over.

Internett (chat, mail, nyheter etc.)

Underholdning (ser litt video,, spiller litt)

og endelig, det som har blitt hovedbruken for meg ;

Blader, magasiner og aviser.

Tenkte vel at iPaden kunne være bra til dette når jeg kjøpte den, men nå, med et innebygde programmet Aviskiosk kjøper jeg alle blader, aviser ( med unntak av Le Monde, Morgenbladet og Weekendavisen, de MAA jeg ha rent fysisk) og magasiner via iPad. Fordelene er mange i forhold til å gå på  Narvesen ;

- Fra halve til en fjerdedel av prisen (!)

- Alltid tilgjenegelig på iPaden

- Fyller ikke opp hyller og hus med blader som etterhvert må hives

- Kan alltid laste ned gamle nummer jeg har sletta, gratis.

- Alle utgaver er alltid tilgjengelig hvis jeg f.eks. finner et gammelt nummer jeg vil lese

- Med nye iPad (3) som har Retina skjerm så er kvaliteten på skjermen bedre enn trykte magasiner. Altså er den mer behagelig for øynene enn alt annet av elektroniske lesebrett jeg har sett.

Lee Wonchan - Pixar filmplakater

Transient

Lee Wonchan har laget alternative filmplakater til samtlige Pixar-filmer. Som Pixar-fantast og Pixar-medeier(!) (har EN aksje á 1600,- i Pixar, kjøpt rett før Disney kjøpte Pixar av Steve Jobs) synes jeg disse var stilige. Ekstremt minimalistiske og effektfulle.

Det slår meg likevel at de kanskje har bedre effekt nå som vi kjenner filmene og karakterene enn om de hadde vært brukt som originale plakater i utgangspunktet. Det kan bli for arty-farty for mange det Lee Wonchan har lagd...

Via Behance...

Transient
Transient