Snakke – tenke – snakke – tenke

Jeg er en tilsynelatende meget utadvendt person med høy selvtillit og god selvfølelse. Høres det sleskt ut? Det er ikke sånn ment, men jeg gir nok inntrykk av å være veldig trygg på meg sjøl.

Det stemmer i mange tilfeller. Men slett ikke alle!! Jeg tenker ofte på hvordan andre ser på meg, og jeg blir usikker på om noe jeg har sagt eller gjort har blitt oppfatta feil. Som den «ønske om total harmoni»-person jeg er kan det føre til lange og kompliserte tankerekker. Tenk om ho ikke skjønte at jeg spøkte? Å nei, jeg herma jo akkurat etter dialekten hans, tror han at jeg erter han? Prater han med meg bare fordi jeg begynte å skravle, men egentlig så synes han jeg er en uinteressant person? Skal jeg vente med å snakke til han før han snakker til meg da neste gang jeg treffer på han? Eller er jeg overlegen da? Jammen kan det være strevsomt for en sjel å bli kjent med nye også...puh.

Alle tror at siden jeg er lærer, så syns jeg det er kjempegøy å snakke til mange folk. Nei, jeg syns ikke det! Det er to totalt forskjellige ting å stå foran en klasse med barn man skal undervise (eller i mange tilfeller nøste opp i diverse kritiske tilfeller av Silly bands- bytteuenigheter eller «jeg fant den pinnen først»- dilemmaer), og det å stå foran en forsamling av voksne mennesker man skal si noe fornuftig til. Jeg liker ikke å si så mye i sånne fora, føler jeg ikke klarer å formulere meg riktig. Det går lettere å skrive, da får tankene tid til å tenke.

Men det er himla gøy å snakke MED folk! Det har jeg vel fått fram i tidligere innlegg. Og så øver jeg meg på å ikke tenke så mye på hva hvem sa og hvorfor på hvilken måte. Det er ikke så lett, tatt i betraktning at jeg er en kvinne. Når man i tillegg prater generelt mye (selv om jeg faktisk havner på tredjeplass i snakke-på-inn-og-utpusttesten sammen med to ikke navngitte venninner), så er det desto mer som må analyseres og grubles over.....

Den mørke januar er over – hurra! Skulle gjerne hatt en liten ferietur å se fram til nå. I mellomtida sitter jeg og venter på Lillie Duggs kysse- slurpe- nusseavhandling :)). Bloggens forside og bakside anbefales virkelig (Suffløsa er bare sånn mellomfyll ;-)).