Bondekone vs lærer?

Min kjære og jeg så på tv (og det gjør vi i grunn ganske ofte) her en kveld, og da var det noe om enten barn som snakka om hva de skulle bli når de ble voksne, eller voksne som snakka om hva de sa som barn at de skulle bli når de ble voksne. For en formuleringsevne!

Nu vel. I alle fall kunne ikke han huske hva han hadde lyst til å bli. Vil ikke alle gutter bli brannmann eller politi eller fotballproff? Får ta en prat med svigermor og klare opp i dette. Ikke at jeg er lei meg for at jeg ikke ble gift med noen av de ovennevnte, en telematikkingeniør (eller datamann som er en mye mer dekkende yrkestittel spør du meg) passer meg veldig bra :). En jeg kjenner skulle helst gifte seg med Wenche Myhre da han ble stor, han gifta seg med en mann i stedet.

Jeg ville helst bli bondekone eller blomsterdekoratør husker jeg. Dyr har alltid interessert meg. Dessverre delte ikke mine foreldre denne pasjonen i særlig stor grad. Eller i noen grad i det hele tatt. Så det var nok ikke med hengiven kjærlighet men heller dårlig samvittighet etter stadige nedsablinger mine foreldre forærte meg en undulat da jeg ble 7 år. De hadde vel hørt at sånne fugler pleide å leve et par år. Mohhahahaa, søte, snille Thinko levde i 9 år!!

Jeg var vel medlem i Pennyklubben i 7 år med et uforløst håp om å få stelle med hester. Jeg blei veldig god på teorien da. Hunderaser kunne jeg også mye om. Men jeg hadde altså innmari lyst til å bo på gård og ha dyr. I mange år var jeg sånn til og fra kjempeforelska i en kompis av brodern som var odelsgutt. Den fine gården vettu. Det blei med drømmen, heldigvis tror jeg (sjøl om faren hans en gang ytra til mine foreldre at jeg hadde vært et himla bra svigerdatteremne!).

 Blomsterdekoratør frister litt ennå, det blir jo så pent det de lager! Og så er det herlig å være i en vakker blomsterforretning, jeg blir glad av luktene og synet. Jeg har så lyst til å lære å være kreativ, det er nemlig en evne jeg ikke fikk utdelt.

 Jeg skulle hatt flere yrker. Jeg er på et vis en sjauer, liker å styre med ting (for eksempel skru sammen diverse møbler, stable ved, organisere, svette litt....), men samtidig er jeg litt lat og syns det er utrolig deilig når jeg kan ha et par timer med kontorarbeid sittende stille på stolen. Jaja, som mor, kone og 2.klasselærer kan jeg muligens påberope meg å inneha de fleste yrkestitler...mer eller mindre frivillig. Men stadig vekk så tar jeg meg sjøl i å lure på hva annet jeg ville ha passa til enn å være lærer. Jeg oppdrar jo tre unger hjemme og er veldig aktiv på leksefronten (kontrollfrik), livet må ha mer å by på!! Lærerferier er utrolig praktiske med små barn, men samtidig er man bundet til de, ikke populært eller lett å komme seg på en billig ferie utenom de tidene der nei...

Kjære liv, gi meg et par drømmejobber før jeg er pensjonist...