Podcaster

19/07/2019

Podcaster er en utrolig måte å holde oppdatert og underholdt på. Alt man kan gjøre samtidig som man hører på en episode har gjort at vi i praksis ikke ser TV lenger.

Dette er de podcastene jeg lytter på for tiden;

The Move

Lance Armstrongs podcast om sykling. Akkurat nå med daglige sendinger fra Tour de France. Med seg har han JB Hager, George Hincapie og Johan Bryuneel.
Kommentarene og innsikten til disse gjør dette til min foretrukne sykkelpodcast. Her er dype analyser, morsomme anekdoter og de beste samtalene om sykling og TdF spesielt.

The Bradley Wiggins Show

Nok en podcast om sykkel. Også her masse innsikt og gode analyser samt intervju med de mest interessante syklistene. Kommer ikke så ofte ut som The Move siden Bradley også er på jobb som reporter/kommentator på motorsykkel for Eurosport.

Dax 18

Essensielt å for å få med seg dagsaktuelt i Norge. Siden jeg aldri har sjans til å sitte foran TV kl 18.00 hver dag er dette en av de viktigste podcastene jeg abonnerer på.

The Monocle Weekly

Magasinet The Monocle har sikkert 8-10 podcaster med forskjellige tema. Jeg abonnerte på omtrent alle, men fikk aldri lyttet på så mange. Derfor har jeg endt opp med denne, The Weekly.Spennende intervjuer med alt fra filmregissører til musiker og filosofer. En podcast som er påfyll til dannelsen man trenger.

Sleepwalkers

Spennende og bra om utviklingen av kunstig intelligens;

… we explore the thrill of the AI revolution hands-on, to see how we can stay in control of our future.

Den Digitala draken

Svensk podcast om alle digitale endringer i Kina. Om alt fra overvåking til spill og betalingsformidling som på omtrent alle vis er laaangt foran oss og derfor også gir et frempek om hva vi kan vente eller frykte kommer.

Ukeslutt

Fin oppsummering av ukas nyheter fra NRK. Fin å høre på mens jeg jobber på huset, i hagen eller på Snøringsmoen.
Ukeslutt har fremdeles samme intro som når jeg var gutt og vokste med ukeslutt på radioen hver lørdag.Mediediett // sommer 2019

17/07/2019

Vigdis Hjorth - Fordeler og ulemper ved å være til

Jeg likte å lese boka, antakelig mest fordi jeg trengte noe som ga meg lite motstand, hadde en tøtsj av Dag Solstad og et persongalleri fra Tove Nilsen evt. Linn Ullmann. (…)
Det var en del prosa som virket slurvete (til å være Hjort), noe som bidro til følelsen av at boka ikke hadde så mye på hjertet, annet enn å bli utgitt?

Vigdis Hjorth - Leve posthornet!

Ellinor jobber i et sånn passe vellykket, mindre kommunikasjonsbyrå. Da en av de tre ansatte bare stikker av (men som viser seg å være et selvmord) blir Ellinor sittende med ansvaret for tekster og innhold til fagforeningen i Posten.
Boka kommer i Vigdis Hjorth-stil innom ganske eksistensielle temaer. Altså noe som tiltrekker meg og får meg til å fullføre boka - selv om jeg ikke syntes den var en “page-turner” (når leste jeg sist det forresten?)

Seinfeld

Etter at vi leverte vekk Get-boksen er det ingen som ser annet enn NRK på TV i stua. Og bra er det. Men jeg savner litt underholdning når jeg setter meg med kaffe og sjokolade tidlige morraer eller semi-sene kvelder. Derfor lastet jeg ned VLC til Apple-TV og henter Seinfeld og annet snadder fra Macen i annekset.

Le Monde diplomatique

Vågde endelig å lese Le Monde igjen etter et lite opphold. Nok et opphold, av den enkle grunn at jeg blir motløs av å lese om hvordan det står i verden på dypere plan.

Monty

Er stor fan av Jim Meddicks serie Monty. Denne serien er ikke trykket i bokform siden starten i 2001, men publiseres i noen tusen aviser nesten daglig. Altså er den litt vanskelig tilgjengelig. Jeg bruker av og til tid i arkivet på Comics.com og laster ned stripe for stripe i et langt regneark som etterhvert blir “min bok” med Monty-striper i kronologi.

… som vanlig - overhodet ikke en fullstendig liste. Må tenke gjennom hva jeg faktisk har konsumert denne sommeren og så oppdatere. Kanskje.

Bernard rides again

Jersey+Bluer.jpg

Bernard rides again er navnet på en kolleksjon sykkeltøy som blir lansert en gang om året i et begrenset antall.

Jeg har lenge hatt lyst på et sett, men følt at vekta måtte ned der den er nå (++) for å gidde å betale en passe drøy sum for en jersey og en bib.

Simon Stålenhag

04/07/2019
simonstaalenhaag.jpg

Simon Stålenhag maler digitale retro-futuristiske bilder der han blander svensk 80- og 90-talls hverdag og gjenstander (Volvo 240, fasttelefon, VHS-kassetter osv.) med futuristiske elementer som roboter, androider og romskip (...) .

Han har også gitt ut flere bøker med bildene og tilhørende tekst. Den første ble finansiert gjennom Kickstarter, hvor han dro inn 3 millioner kroner raskt, godt hjulpet av et oppslag på The Verge som ble delt 50 000 ganger på kort tid.

Fascinerende bilder som treffer en nostalgistreng hos meg. Nostalgi var opprinnelig en diagnose for sykelig hjemlengsel, og det er på jo på et vis (ikke den sykelige delen da..) - men hva var det egentlig vi opplevde på 80- og 90-tallet, når vi (les: min) lengter "hjem"  til da alt var "trygt og fast"?  Det var jo fremdeles kald krig når jeg bodde hjemme på gården. Stadig fløy Hercules og Orion-fly med Natoflagg over gården i det de nærmet seg landing Kjevik. Helikoptersvermer lavt over husetaket (ikke så ofte, men nok til at det gjorde oss urolige), jagerfly som med tordenskrall akkurat holdt seg under lydmuren (hver uke). Hver fredag klokken 15 gikk fly-alarmen nede på Birkeland - testing av sivilt varselanlegg. Og jeg sjekket selvsagt alltid at klokken faktisk var 15 og at det dermed var en test. Hadde jeg radio i nærheten ble den alltid skrudd på for å forsikre meg om at verden gikk videre og at det heller ikke nå var atombomber på vei...

Og alikevel - over 30 år etter, en slik lengsel tilbake til en idyllisk verden (som jeg levde i)...  

Simon Stålenhags hjemmeside → 

 

Shaun Tan

14/04/2019
maxHD_STLTotherhumans.jpg

First, a word about Shaun Tan. He is an amazing storyteller. His picture books are not only filled with rich, whimsical pictures, but also with stories that stay with you long after you finish reading the last page. Sometimes poignant, sometimes joyful, they are always elegantly pure and simple, yet in that simplicity lies their power. I am not sure if this is an accurate description, but I think his stories are special, because they reach that part of you that still believes in the goodness of other people, of this world, and of yourself.

Fint intervju med ham hos Motiongrapher.

Screen-detox

21/03/2019

At smartmobilen tar mye av tiden vår er vel udiskutabelt. Jeg trodde ikke jeg var så verst til å styre meg. Det var før jeg har lot funksjonen Skjermtid på iPhonen min overvåke hvor mange timer jeg bruker den hver dag. Samtidig registreres hvor mange ganger du løfter den opp i løpet av en dag.

At iPhonen inneholder omtrent ALT er selvsagt en årsåk til så mye bruk:

Avisene jeg abonnerer på (New York Times, Washinton Post, Die Zeit, DN, The Guardian) nyhetssidene som MÅ sjekkes, Instagram - hvor jeg dyrker sykkelinteressen, Twitter - hvor jeg følger syklister, forfattere og utvalgte spennende folk, Kalender som også funker som en to-do app, E-post, TV-serier lastet ned på iPhonen så jeg kan se på noe om jeg skulle trenge å døyve tiden uten internettforbindelse, Podcast appen med alle podcastene jeg abonnerer på (hvor mange får jeg egentlig hørt på?), Things, min getting-things-done app som funker såå bra. Alle bilder og all video, Kart, Dropbox og Filer hvor jeg lagrer og synkroniserer alt fra webdesign-elementer til treningsprogram og masse grafikk. Music - med all musikken jeg elsker, alle radioappene jeg liker (DR, Sveriges Radio, NRK) - listen er sikkert lenger. I tillegg kommer apper for streaming av TV-serier og filmer, Netflix, HBO, Get osv.

Skyer

ianfisher.jpg

Ian Fishers ultra-realistiske oljemalerier av skyer er utrolige! Når du blar gjennom bildene på hjemmesiden hans kan du se progresjonen i teknikken hans; de siste bildene ser mer ut som fotografi enn oljemalerier.

Algoritmekunst

11/03/2019
porttrait of rosalba.jpeg

Dimitris Ladopoulos har lagd en algoritme som gjenskaper klassiske kunstverk digitalt. Best forklart av ham selv;

I have always been inspired by both the arts and technology, so I wanted to experiment with a contemporary view of old masters’ paintings. Inspired by information visualisation methods called ‘Treemapping’, I created an algorithm that takes a painting and subdivides it based on the density of information of the original painting. The more information there is the on the original, the more it is subdivided and thus the smaller the rectangle elements. The less information, the larger the rectangle area. You could say there is a similarity to the painters’ approach of using broader and finer strokes. The result is a mosaic of rectangles that highlight the subtle changes in the colour palette of the original.

 

* Utsnittet over er fra Rembrandts "Portrait of Rosalba" (Rembrandts datter)
Flere prosjekter av Ladopoulus → 

Illustrert

09/03/2019
EikoOjala19_02.gif

New Zealand and Estonia-based illustrator Eiko Ojala (previously) creates cut paper illustrations that present shadow and depth through creative layering of colorful pieces of paper.

Recently, his editorial illustrations have been focused on the mind and body, like a cut paper GIF he created for a story on heart attacks in the New York Times. Others, like two Washington Post illustrations, attempt to uncover the thoughts and feelings sequestered in children’s minds by layering images inside the shape of a boy’s profile. You can see more of Ojala’s designs on his Instagram and Behance.