Å høre på film

Å høre på film

En av de beste filmene jeg har sett de siste årene er Farväl Falkenberg. Filmen har også et nydelig soundtrack av Erik Enockson som jeg har hørt veldig mye på.

En kveld jeg skulle legge meg, ville jeg høre på Enocksens filmmusikk på iPoden, men den var et annet sted (sikkert Glæden eller i teateret) så jeg hadde ikke musikken tilgjengelig. Da kom jeg på at jeg hadde filmen på iPhonen og tenkte at jeg kunne se litt på den før jeg sovnet. Det jeg endte opp med var å høre filmen. Altså bare lyttet til hele lydsporet, inkludert musikken der den var lagt inn. Det var en helt ny opplevelse av filmen. Siden har jeg gjort dette flere ganger, men det er ikke så lett å finne filmer som er verdt å "høre på". Foreløpig er det tre filmer jeg kan bruke som hørespill/radioteater. De tre filmene jeg kan høre på så langt er, Farvel Falkenberg, Himlens hjärte og Trolösa, alle svenske dramaer. Skal også høre på Darling, Fire nyanser av brunt og Man tänker sitt.

Oppdatert:

Siden har jeg ikke hørt så mye på film, men i vinter har jeg vært plaget med øresus og ofte lagt med et headsett i det ene øret. Orker ikke høre så mye på Radioresepsjonens podcaster, så begynte å lytte på film igjen, bare 15 minutter om gangen. Gode filmer er Wes Andersons Moonrise Kingdom og (selvsagt) Roy Andersons En Kärlekshistorie. Særlig En Kärlekshistorie, som er en av de vakreste filmene jeg vet om. Har man sett den x antall ganger blir det å høre den bare en forsterking av opplevelsen.

Nå har jeg funnet ut at TV-serien Arrested Development er veldig bra å lytte på. Liker jo serien veldig godt, og med Ron Howards fortellerstemme blir det nesten som å høre på radioens hørespill.

 

 

Først postet 29.09.11

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.