Bøker av betydning...

sistebokstabel.gifDette er en gjenopplivning av en litterær utfordring som gikk gjennom bloggosfæren i i fjor på denne tida. Jeg tenkte å utfordre noen av dere på fem spørsmål om bøker. For enkelhets skyld begynner jeg med meg selv.

 

1. Har du en favorittforfatter ?
Hmmmm...må kanskje si Ketil Bjørnstad, men det er jo et håpløst spørsmål!

2. Hvilken bok var den siste du kjøpte ?
The Unthinkable thoughts of Jacob Green´ av Joshua Braff

3.Hvilken bok var den siste du leste ?
Markus og Karaokekongen´ av Klaus Hagerup (høytlesing sammen med Eirin, veldig morsom bok)

4.Nevn fire-fem bøker som har betydd mye for og som du har lest mer enn to ganger :


`Hvite niggere´ - Ingvar Ambjørnsen (har aldri ledd så mye med hovedpersonene som i denne, pluss at det var denne som satt i gang leselysten min på alvor)

`Pavane´- Ketil Bjørnstad ( Fred Grimmers vei fra sin anarkistiske tante Katrines grønne sofa til sjømann med permanent landlov i Paris)

"The secret diary of Adrian Mole´- Sue Townsend (leste vel denne som 13 åring sjøl og har siden vært fan av fyren)

`The Rider´- Tim Krabbé (om en syklists tanker og opplevelser gjennom en dags sykkelritt - boka er mye bedre enn min beskrivelse her skulle tilsi !)

`Landstrykerliv´- Jack London ( "arvet" Jack Londons samlede som 11-åring og digget disse bøkene! Før det hadde jeg vært igjennom samtlige Hardy-guttene og en bunke Erich von Däniken(!!), også arvet av bestefar)


5.Boka du aldri har greid å lese ferdig ?
`Sofies verden´ - Jostein Gaarder (har prøvd mange ganger...)

OPPDATERING : Til alle som leser denne; kan ikke DU også legge igjen svar på disse fem spørsmålene ? Det har vært en fin begynnelse så langt med Lars, Einar og Tomm.

OPPDATERING 2 : Vil du legge inn dine svar klikker du på xx Commnets (der xx er antallet kommentarer til nå), så scroller du til bunnen av siden og skriver i kommentarfeltet...**