Norsk helsevesen

Fredrik har vært på sykehuset i dag og i går for å få fjernet en av skruene som ble skrudd inn i hofta hans. Mens jeg satt og leste på rommet og han var på operasjonsstua, måtte jeg på do. Det er felles toalett mellom rommene og når man går inn fra en av sidene vises et rødt opptattlys på døra i motsatt rom. Dette visste ikke jeg , så før jeg satt meg til på ramma, med Dagbladet i hendene og buksene på anklene, så jeg en snor med et rødt merke på. Jeg antok i all min naivitet at det var for å sette på det røde oppatt-lyset.Det var det ikke. 10 sekunder etterpå kom en sykepleier busende inn for å se om alt var i orden, og det var det jo. Men jeg hadde tydeligvis dradd i en alarm...

Ellers må jeg bare si at det har vært en udelt positiv opplevelse å være på sykehuset. Alt har gått etter skjema, og både sykepleiere, anestesileger og kirurg var innom på forhånd og snakket litt om hva som skulle skje før og under operasjonen. Det eneste negative var egentlig Narvesen-kioskens blodpriser.

Geir Werner Hagen