Om : Eklektisk musikk-smak

Har nylig lastet ned Kanye West side album (ja da, på iTunes, ikke stjålet - jeg streber å kjøpe musikk jeg liker veldig godt) og det er en svært bra plate. Favorittlåta er nok "Homecoming" med voklahjelp fra all time good guy Chris Martin (Coldplay). Nok om det, poenget mitt var å si hvor viktig det er å tillate seg selv en eklektisk musikksmak - man får jo glede av så vanvitig mye god musikk i alle sjangre. Det er for mange som låser seg itl emn sjanger, og de går jo altså glipp av så mye vakker musikk.

Noen eksempler fra iPoden min er de 10 siste spilellistene jeg har lagd der ;

1. Junior Boys (Canadisk electronica - helt vidunderlig)

2. Scritti Politti (Ultra sofistikert engelsk pop med Green Garthsides nydelige vokal)

3. Mozart -"Die Sauberflöte"(Tryllefløten) (Lett tilgjengelig og vakker opera - må høres i sin helhet)

4. Kanye West (Hip-hop / rap fra denubestridte regjerende mesteren - 50 Cent; please gi deg)

5. Lindstrøm (Norsk disko i verdensklasse - hmmm, kanksje jeg kanforeslå ham for Toffen til neste års Hove-festival?)

6. Apparat (Tysk electronica dame)

7. The Knife (Svensk electronica/house - fantastisk er alt jeg kan skrive...)

8. Coldplay (Elsker stemmen til Chris Martin, han er i tillegg en sånn fyr jeg ville vært bestevenn med)

9. Beastie Boys (Jeg er en hip/hop´er i hjertet, dog ikke så mye i klesveien)

10. Tazte Priv (Alle sketsjene fra Tazte Priv med Bård Tufte og Harald Eia - norges beste komikere!)

Ganske blanda drops ikke sant ? Hører også mye på country innimellom, særlig JOhnny Cash og Kris Kristofferson. I tillegg går det mye i Vivaldis fiolinkonserter som så lyriske og "enkle" at alle som hører dem kommer i god stemning...

Geir Werner Hagen