Oppsummering

 

Jeg hiver meg på den endeløse opplistinga av beste ditt og beste datt ... Ingen "ti-på-topp" liste, bare en oppsummering av hva jeg likte best i året som gikk. Nevnte ting trenger ikke engang være lagd i 2008 så ikke mas...

Musikk

Lindstrøm - Where you go I go too

Jeg ELSKER Lindstrøm ! I allefall musikken hans og på denne plata tar han et steg videre for meg... Plata inneholder bare tre spor, hvorav tittelsporet varer i 28 minutter. Dette er jo electronica, men jeg  føler at Lindstrøm ved å lage låtene så lange gir rom for noe mer enn man gjør i en låt på 3 minutter. På så kort tid kan vel ikke en låt/sang gjør annet enn å prøve å beskrive noe øyeblikkelig, fange inn en stemning. Når Lindstrøm bruker 28 minutter så er det rom for å prøve å avsløre noe mer. Sånn føles det iallefall for meg - om Lindstrøm har tenkt slik er jo en helt annen sak. Dette er jo bare minsubjektive tolkning av musikken. Nydelig er det uansett !

Vampire Weekend - Vampire weekend

Indie. Hmmm...bare jævla fint liksom...

Cut Copy

I følge iTunes er det denne plata jeg har spilt mest i år. Det er ikke uten grunn. Deilig indie-pop / 80-talls-synth-aktig. Alle sangene her er fantastisk deilige. Må vel også kunne sies å være en sommerplate så lys vakker den er.

 

 Film

Farväl Falkenberg

Denne kom riktignok ut i 2007, men jeg så den først i vinter. Hvorfor trekkes jeg så sterkt til melankoli ? Borderliner ? Me ?

The Visitor

Fra regisøren av The Station Agent (en perle av en film), Tom McCarthy. Om en foreleser i økonomi ved Universietetet i Connecticut som møter en "ulovlig" immigrant som har lånt leilighten hans i New York uten at han vet om det. 

The Bands Visit

En Israelsk, nydelig film. Et egyptisk militært messing-band på 12 personer kommer med fly til en mindre by i Israel for å delta i en slags korps-konkuranse. Ingen møter dem på flyplassen og de leier seg en buss til byen de skal spille i. De ber bussen kjøre til feil by (navnet de oppgir er nesten likt med der de faktisk skal). I denne byen må de finne seg et sted å spise og et sted å sove. That´s it. Hmm... nå som jeg skriver om den merker jeg at jeg vil se den engang tl . Nå !

Geir Werner Hagen