hamsun

I går kveld gikk jeg innom naboen på Snøringsmoen, Kristian Tønnesen, for å slå av en prat. Han er 95 år, bruker ikke briller, ikke høreapparat og har en stokk som er mer til pynt en til bruk og fremdelse lynskarp i tanken !
Vi satt oss på benken og ble sittende der i over en time og prate om alt mulig, men ikke minst om Knut Hamsun. Kristian husker Hamsun godt. Hamsun var jo en flittig gjest på Snøringsmoen hvor han drakk kaffe og tok noen skarpe mellom slagene med skriving nede på Hotel Norge. Det var også skispsrederen her på Snøringsmoen som hjalp Hamsun med å få kjøpt Nørholm, hvor han jo bygde stort og levde det meste av livet sitt. Hamsun var også borti flere av Lillesands skipper-fruer som jo var altfor mye hjemme alene. En av disse skipperne ble også observert da han oppsøkte Hamsun på Hotel Norge og truet ham med fysisk gjengjeldelse om han ikke holdt seg unna fruen mens han var på sjøen.
Jeg kan jo ikke gjenfortelle alt, men alle disse anekdotene er helt fantastisk å sitte og bli fotalt.Man burde jo fått filmet/tatt opp slike samtaler...
Geir Werner Hagen