Del

Dieter Rams intervju

Siden jeg i 1986 for første gang så en Macintosh Plus har har jeg vært ekstremt fascinert av industridesign.

Jeg var bare 16 og var overhodet  ikke sikker på min estetiske retning, men møtet med denne Macen bestemte retningen for meg. Den lille boksen i lys grå plast med det grafiske brukergrensesnittet overveldet meg jo... Siden da har jeg vært over gjennomsnittet opptatt av industridesign og har funnet mine to "guder". Den ene er Apples Jonathan Ive. Tenk iMac, iPod, iBook, iPad ++. Men bakom ligger den jeg beundrer mest og som jeg har så lyst på et produkt fra,  Dieter Rams. Sjekk hans design, særlig for Braun. Det er nesten fysisk vondt å bare se bilder av de forskjellige produktene... Se videoen og få en idé om hvordan de beste industridesignerne tenker.

(Jeg har også en industridesigner jeg virkelig har et antagonistisk forhold til og den er den oppblåste, høy på seg selv, ekstremt overvurderte, Philippe Starck! Argh!!!  - men nok om det). 

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.