Frie assosiasjoner 14 august 2014

I det siste har jeg lest en del på Pål Steigans blogg om både Ukraina, politistat-tendensen i USA og innimellom oppdateringer fra Henning Mankell som er under behandling for ganske alvorlig kreft.

Mer om Ukraina og politistat senere, men først om Mankell. Rettere, om Mankell, Wallander og Christer Henrikson. De siste seks filmene med Wallander er innspilt, i hvertfall med Christer Henrikson (en av mine mange svenske favorittskuespillere*). For å gjøre det enklere har Wallander slitt med begynnende og eskalerende Alzheimer og det er klart, at i løpet av seks filmer må han etterhvert bli en noe redusert politidetektiv. Henrikson selv hadde uansett bestemt seg for å ikke gjøre flere filmer enn disse seks siste, fordi, som han sier;  "Wallander og jeg har ingenting å si til hverandre lenger".

Da jeg postet bilde av krystallglassene fra J.Hill lenger oppe på siden kom jeg på en idé jeg skal prøve i vinduene hjemme: mass forskjellige glass som kan minske innsynet på en sober måte. Her er det bare å ta runden på bruktbutikkene og evt. kjøpe glass som faller i smak runt omkring. Jeg ser det for meg, kanskje til og med fylt med vann for å skape lyseffekter alt ettersom sola og lyset forandrer seg... komme til å bli stilig, hvis jeg får lov da...

 

 

* Andre favoritter: Lena Endre, Michael Persbrandt, Jakob Eklund, Maria Lundquist, Samuel Fröler (en liten historie om ham kommer), Erland Josephson, Sofia Helin...lista er lenger men dette får holde.