Om lister og det ufullførte

Desember er tid for lister over gud vet hva og litt til. Jeg har tre lister; bøker, film og musikk. Jeg har ikke kjøpt så mange bøker i år føler jeg. Kanskje tyve bøker totalt. Desember er også tid for nyttårsforsetter...

Ellers har jeg oppdaget bøker i bokhyllene som har stått der en stund men ikke blitt lest før i år. En av dem er faktisk en av de jeg likte best, nemlig Vetle Lid Larsens `Norske helter´. I tillegg kjøpte jeg Rolf Stenersens `Nærbilde av et geni´, biografien om Edvard Munch. Fantastisk bok som alle som har sett et bilde av Munch godt kunne lese.

I tillegg leser jeg jo mye aviser, magasiner og blader. Mye av dette, særlig magasiner og blader har jeg for flere år siden begynte å kjøpe på iPaden. Mye billigere, mindre rot i huset og nesten like greit å lese som et trykt magasin. Bare nesten. Derfor må enkelte blader som Cyclist, aviser som Dagens Næringsliv på fredag og lørda og Klassekampen på lørdag og mandag, samt danske Weekendavisen kjøpes på papir. Weekendavisen er fremdeles i storformat og det er (muligens nostalgisk) en god følelse å ha den fysisk i hendene.

Når det gjelder nyttårsforsetter pleier jeg ikke være så ambisiøs, men i år tenkte jeg at jeg skulle smelle til. Jeg har nemlig utviklet en kjip egenskap og den er at mye jeg begynner på ikke fullføres. Det kan være bloggposter (nesten aldri fullførte), listing i huset, forretningsideer eller treningsopplegg.

Akkurat trening er nok det jeg har vært best på i år. Men å bli ferdig i huset, der stanger det. Eller mitt lille sideprosjekt med hjemmesider for barnehager - nettsiden er oppe og jeg har tenkt gjennom opplegget for å kunne tjene litt ekstra på dette uten altfor mye jobbing.

 

Lister kommer ....