Del

Skyer

fra-arkivet-blue-stripe.png
cumulusklein.jpg

Disse utrolige bildene er av "ekte" skyer som er lagd innenørs. Dette gjør han med avansert kontroll av luftfuktigheten i rommet og en røykmaskin (tørrismaskin).

Ser nesten for utrolig ut til å være sant... Flere og andre typer bilder av fotograf Berndnaud Smilde på hjemmesiden hans.

Berndnaut Smilde’s work often draws upon the physical presence of transitional spaces. 

Places such as corridors, elevators, staircases and balconies interest Smilde as spaces that exist to be in between. This interest also branches out into the possibility of how a given space might be in between states of construction and deconstruction. 

Using his day to day surrounds as points of conjecture, Smilde often works in response to site, creating special narratives whereby multiple layers of ideas and meaning are able to collide and awkwardly coexist. 

Throughout this process Smilde often uses construction materials and imitation products such as photographic prints, artificial turf and polystyrene interior decoration, that make reference to the physical construct of those spaces he works with and that play on the boundary of where in between starts and ends.

Tristan Hessing, MOOT

Noe fra katalogteksten fikk meg til å tenke følgende:

Tanken på disse rommene som er " i mellom " noe. En gang, en inngansgavdeling, venteplass for en buss osv. Dette minner meg om at vi selv oftest er i sånne rom , "i-mellom-rom". Rent mentalt altså. Vi tenker på det som har vært eller vi drømmer om det som skal bli - det gjør vi mens vi er i et slik "i-mellom-rom". Dette er således det motsatte, antitesen om du vil, av å være til stede. Vi drømmer oss stort sett tilbake til gode minner, opplevelser, eller vi drømmer om og planlegger ting vi skal eller vil gjøre. Vi greier ikke så lett å være tilstede her og nå som så mange av oss tross alt har som et mål. Det å ta oppvasken for å ta oppvasken, ikke for å kunne sette seg i sofaen etterpå. Det er tilstedeværelse  (...) 

+ -

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.