Weekend-lesning

Weekend-lesning

 What, when, where? An early raceguide

Den viktigste biten denne måneden; hvilke sykkelritt, når og hvor i februar og inn i mars.

 (Rouleur.cc - Åpen)

 

 Personal Shopper: Ubehaget i teknologien

Anmeldelse/essay av den franske regissøren Olivier Assayas´ teknomareritt av en film, Personal Shopper . Med denne har han laget sin hittil beste, mest relevante og mest foruroligende film.

(Morgenbladet- Åpen)

 

 Michel Houellebecq’s ‘Submission’ 

Da jeg skulle lese Submission (på norsk Underkastelse) gruet jeg meg litt fordi jeg blir litt urolig av den ekstreme polariseringen som hele tiden foregår mellom vestlig (vårt) levesett og den påståtte trusselen ekstrem Islam er for oss. Boka og Houllebecq er for lengst både demonisert og elsket, så for en gangs skyld ville jeg vite mer om en bok før jeg leste den enn ellers. (Å lese anmeldelser før jeg leser bøker er oftest bare forstyrrende da jeg ikke stoler nok på meg selv som leser til å ikke lete etter hva en eller annen anmelder har lest, altså at jeg prøver å finne det i teksten i stedet for å lese med "egne øyne".
Men altså, denne gang gjorde jeg det fordi jeg fant anmeldelsen i NYTimes arkiv og boka har stått der i bokylla og gitt meg dårlig samvittighet.
Selvsagt en knallbra anmeldelse... (jeg sier ikke Knausgård mener at boka er knallbra (les og finn ut), men anmeldelsen som tekst i seg selv er bra.

(NYTimes - Åpen)

 

 Å springa langt og lenge i livet

Andreas Homplands eassy om det å løpe, eller springe som han sier. Teksten er fra 2009, men jeg hadde bare lest den en gang før før den ble publisert på nytt i Harvest.as Han skriver så bra om å løpe som jeg ønsker noen kunne skrive om å sykle. (Tim Krabbé gjør forsåvidt det...)

(Harvest.as - Åpen)

 

 Jenta på broa

God reportasje om barnevernsjenta som flere ganger truet med å hoppe fra Varoddbrua og som i sommer knivstakk to personer inne på Sørlandssenteret, der den ene, Maria Skuland, døde av skadene. Dette er bra journalstikk av FVN og det er også en bra lay-out på reportasjen. Det er også et viktig grep for å holde på lesere, tror jeg.

(FVN.no - Abo)

 

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.