Verdens underverk

30/12/2006

Da er det ikke lenge til før jeg må redigere kraftig i artikkelen Verdens Syv Underverk i Dannelses- seksjonen. Organisasjonen N7W (New Seven Wonders), stiftet av sveisteren Bernard Weber har sammen med UNESCO valgt ut 21 underverk som skal kjempe om å bli verdens syv nye underverk. Totalt hadde de mer enn 15 000 forslag til underverk å velge blandt.Av de opprinnelige underverkene er det jo bare Kheops pyramiden som fremdeles eksisterer. De andre har blitt ødelagt av krig eller jordskjelv, eller var i beste fall myter (Babylons hengende hager) . Når de nye syv nye underverkene er valgt skal bilder, registrering av fakta og 3D modeller av mesterverkene sikres for ettertiden.

Blandt de 21 finalistene er Stonehenge, Kheopspyramiden, Colosseum, Den Kinesiske mur og Taj Mahal.  Avstemningen foregår via telefon og internett og du kan stemme her :  N7W Vote

Resultatet skal offentliggjøres 07.07.2007... 

100 funniest jokes...

27/12/2006

BlueDonut har lag en liste over de 100 morsomste vitsene, mange av dem er sitater fra komikere som(to av mien favoriter) Larry David og Bill Maher.
Her er et eksempel :

"Three kids come down to the kitchen and sit around the breakfast table. The mother asks the oldest boy what he’d like to eat. "I’ll have some fuckin’ French toast," he says. The mother is outraged at his language, hits him, and sends him upstairs. She asks the middle child what he wants. "Well, I guess that leaves more fuckin’ French toast for me," he says. She is livid, smacks him, and sends him away. Finally she asks the youngest son what he wants for breakfast. "I don’t know," he says meekly, "but I definitely don’t want the fuckin’ French toast."_

Resten av vitsene finner du HER

 

Romjuls-slacking...

26/12/2006

Som vanlig en under middels overskrift på en av mine blogg-poster, men nok om det. Julaften var vi sammen med min far, Elen og Helene i Kristiansand. Veldig koselig og med en helt suveren ribbe (som jeg normalt ikke spiser).
Selv om vi har prøvd å kutte ned på antall gaver de siste årene, ble det nok av dem i år også. Ikke minst var jeg fornøyd med alle bøkene jeg fikk : En biografi om Eva Braun av Angela Lambert, Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen, Flammeslukeren (om Ole Bull) av Ketil Bjørnstad, 1001 Filmer du må se før du dør, PopQuiz og Candide av Voltair (fra meg sjøl).
I går, første juledag var vi i domkirka i Kristiansand og overvar svigerfars gudstjeneste.Bak meg satt en eldre, bitter småvokst mann og klagde til kona over at jeg hadde så brede skuldre at han ikke så noe. Jeg hadde lyst ttil å si at han kunne se på ryggen min som ei alternativ altertavle, men jeg holdt kjeft...

Så dro vi til Vanse og hadde kalkun til middag. Jeg fikk meg en tur på strendene og fikk tatt en del bilder av sand og vann, som jeg er så glad i...

Neste post handler (kanskje) om nyttårsforsetter. Jeg har noen idéer (utenom de vanlige som gå ned i vekt og trene), så kanskje jeg får offentliggjøre dem og legge litt mer press på meg sjøl. Skal i allefall bli en råtass på Java-kode og Flash-programmering !!

 

OPPDATERING : Har nettopp kommet hjem fra andre-juledag-middag hos min mor og Bjørn Axel. Nydelig mat og en veldig koselig kveld. Jojo (lillebror), Bjørn Axel og jeg endte faktisk opp med å diskutere batteridriller og annet kvalitetsverktøy en halvtimes tid. Selvsagt snakker vi bare om kvalitetsmerker som Festo, Metabo, Elu, Makita og Hilti. Vi var skjønt enige om at av "mainstream-merkene" var det bare Hitachi som egentlig dugde, mye grunnet den suverene sirkelsaga med brems !

 

 

365 : Fotoblogg 2007

22/12/2006

...ja det blir navnet på en ny blogg, og et nytt prosjekt for meg. Nå er jeg jo en djevel på å planlegge prosjekter i hodet, men mer en engel når det kommer til å omsette dem i praksis (en fin ligning eller ?). Tanken er at jeg skal ta et bilde hver eneste dag i løpet 2007 og laste opp på en egen nettside. Har blitt inspirert av Joes NYC, en fyr ved navn Joe (...) som bor i New York og tar et bilde hver dag.Det er jo nesten umulig å skulla ta et like spennende bilde hver dag i Lillesand eller Grimstad, som i New York, men desto større utfordring for meg.I tillegg blir det enklere for meg å ALLTID drasse på mitt Nikon D70, sånn at hvis et flott motiv dukker opp kan jeg faktisk ta bilde av det. Har ikke tall på alle de gangene jeg har tenkt at " ...faen, nå skulle jeg hatt kameraet med meg !"
Oppdatering kommer !

OPPDATERING : geirwerner365 blir et litt pompøst navn, så jeg tipper navnet blir `365´. Kommer til å legge ut bildene på Flickr, slik at de siste bildene alltid vises i menyen til høyre på bloggen min. (Hvis du klikker på bildet blir du sendt til min Flickr-side og kan se alle bildene i full størrelse.

Om re-design og kanoner

10/12/2006

Som dere ser er det nok et gang et nytt utseende på disse sidene.Synes jo selv det er veldig fint, men smaken er som... osv.  Under lørdagens quiz på Beddingen kom Karsten med et forslag om å lage en kanon over norkse forfattere, noe som rett og slett er en knall idé !  For ignoranter (neida, bare tuller) som ikke skjønner hva en litterær kanon er, her er en  grei forklaring fra min innebygde Websters Dictionary (på Macen) :

Can•on - |ˈkanən| ; a collection or list of sacred books accepted as genuine : the formation of the biblical canon. • the works of a particular author or artist that are recognized as genuine : the Shakespeare canon. • a list of literary or artistic works considered to be permanently established as being of the highest quality : Hopkins was firmly established in the canon of English poetry.
 

En norsk litteraturkanon kommer etter nyttår ! I mellomtiden kan man jo kikke på den forrige bok-tråden. Masse spennende der !
Ellers kommer jeg også til å slutte med domenenavnet www.geirwerner.squarespace.com og bytte til enten geirwerner.no eller lilliedugg.no ...  Tar gjerne i mot kommentarer til hvilket navn som er "best".   

Over og ut ... enn så lenge. 

Småbykvelder...

02/12/2006

Astrid og meg hadde tenkt oss på kino i går kveld, Little Miss Sunshine (se trailer til venstre) - en alldeles nydelig film forresten. Filmen begynte kl.22.00 og da vi kom for å kjøpe billetter var det bare oss to...Altså skulle en billettselger og en maskinist være på jobb to timer for at vi to skulle se film. Heldigvis har jeg jo vist film med filmklubben og er godt kjent på huset, så jeg sa til Kristoffer, maskinisten, at jeg bare kunne slukke lys og apparater og smekke døra når filmen var ferdig. Det syntes jo han var veldig greit, så sånn ble det.
Litt av sjarmen ved å bo i en småby dette... "Slukk lyset og smekk døra når du går."

William Blake

28/11/2006

E T E R N I T Y

He who binds to himself a joy
Does the wingéd life destroy;
But he who kisses the joy as it flies
Lives in eternity´s sun-rise.

T H E F L Y

Little fly,
Thy summers play
My thoughtless hand
Has brushed away.

Am not I
A fly like thy ?
Or art not thou
A man like me ?

For I dance
And drink and sing,
Till some blind hand
Shall brush my wing.

If thought is life
And strenght and breath,
And the want
Of thought is death,

Then am I
A happy fly
If I live
Or if I die.

Musikk !

18/11/2006

Endelig kommer det inn litt lister på musik-posten ! For å se hva, eller kanskje legge inn din egen liste kan du klikke her !

Forresten, noen som husker denne filmen :

Ibsen og Kierkegaard

14/11/2006

Har nettopp kommet hjem fra et foredrag på biblioteket, i Kirkeakademiets regi. Temaet var Ibsen og oss i dag - å være seg selv nok eller å være seg selv ? Det var min mattelærer, Hans Grelland, som forøvrig er professor i kvantefysikk, og nesten professor i filosofi, matematikk og Ibsen (!), som holdt foredraget, eller tør jeg si doserte ? Uansett, det var veldig interessant og jeg fikk noen tankevekkere soom handlet om å være seg selv nok eller å være seg selv. Fortvilelse, i Kierkegaards terminologi så å si, lå i bunnen her. Kan jo ikke gjengi mer enn dette da jeg sjøl trenger litt tid på å la det synke. Om ikke annet så skal jeg snart legge meg med NRK Radioteaterets oppsetning fra 1952 av `*Brand*´ på iPoden.

Nytt design

13/11/2006

Av og til skifter jeg lay-out på bloggen raskere enn jeg skifter underbukse (nei, selvsagt ikke), men nå er jeg tilbake til hvit bakgrunn og etstilig banner, i mine øyne i hvertfall.
Nå må jeg slappe av med nok en kopp te og noen episoder av Little Britain, deretter (nærmere midnatt) skal jeg lese på matematikk, om vektorer, av alle ting, så jeg er litt forberedt til forelesningen om 10 timer...

Edit ;

Hadde tenkt å skrive mer, men har glemt hva det var.

Ønskeliste

13/11/2006

Har nettopp hjulpet Eirn med engelskleksene og satt over en oppvask ( og skurt gryter !). Sitter med en kopp te med alt for mye sukker i (as usual) og tenker på hva jeg ønsker meg...
Idealisten ønsker mer fokus på zen-buddhisme og meditasjon, men studenten i meg ønsker `skillz´i Java-programmering og helst også å være `script-meister´i Flash.

Og en flat mage.**

November...

04/11/2006

Har så mye å gjøre på skolen at det blir smått med oppdateringer på bloggen, men her er i grove trekk noe av det jeg holder på med ;

| Ser på  |

`The Simpsons´ halloween-sepecial (regisert av Joel Coen !)

`Seinfeld´- har lastet ned ALLE episodene !

| Hører på |

"If you see her, say hello" - Bob Dylan

"Marble house"- The Knife

"You made it"- DJ Shadow 

| Leser |

`Pavane´- Ketil Bjørnstad (jeg trenger all inspirasjon jeg kan få fra Fred Grimmer , les så kanksje du skjønner...) 

`Learn JAVA in 21 days´  (yeah right...trenger nok minst 42 dager !) 

`Tripping : An Anthology of True-Life Psychedelic Adventures´- Terrence McKenna 

Musikk av betydning...

28/09/2006

 

beckodelay.jpgDa er det klart for en gjentakelse av `Bøker av betydning posten ! Denne gangen altså med musikk i stedet for bøker, sener kommer også en om favorittfilmer. Jeg legger ut deler av min liste , men den er ikke ferdig skrevet og jeg kommer til å legge inn mer info om hver plate de nærmeste dagene. Du trenger ikke nevne 20 favoritt-album, du kan f.eks. skrive ned dine 5 favorittsingler, eller 100 favorittalbum - whatever ! Det viktigste er å dele musikksmaken og gi hverandre tips til noe nytt å lytte på.

Da begynner jeg med mine favoritplater; 

Topp 20 Plater
... det er umulig å rangere plater, men her er 20 plater jeg har spilt vanvittig mye :

The Knife - Silent Shout + The Knife
Er nødt til å ha med disse platene som er så utrolig annerledes og fantastiske at jeg nesten ikke hører på noe annet for tida. The Knife er et svensk elektronica/pop/techno-ish band fra sverige. Består av to søsken, Olof og Karin Drejer(som forøvrig gjestesynger på Röyksopps ´What else is there ?´) Når det gjelder ekstreme lytteropplevelser, som påvirker meg på et dypere plan(...) er det bare Leftfields `Leftism´, DJ Shadows  `Endtroducing´ og EG & Alice `24 years of hunger´ som har hatt samme effekt. Det er din plikt å sjekke ut disse platene ! Alt er så bra på disse platene at det er vanskelig å anbefale noen sanger fremfor andre,  men her er fire helt vidunderlig ; Marble house, From on to off, Lasagna og Kino.

Imperiet – Synd
Svenske rockhelter fra siden jeg var 15. Har ALT av Imperiet (og forgjengeren Ebba Grön og  Rymdimperiet. Husker bl.a. annet jeg var sammen med ei jente på  Nedenes på denne tida, og at jeg haika fram og tilbake fra Birkeland med Imperiet  på walkmanen, så de ble på en måte soundtracket til livet mitt i denne perioden.(Nedenes er mellom Grimstad og Arendal og det tok sikkert tre-fire timer å haike hver vei,  pluss at jeg måtte gå de siste seks kilometerne fra Birkeland til Øvland. Takk Gud for seksualdriften...) Sanger som MÅ høres  : Bibel, Du ska va President, Cosmopolite

 
Smashing Pumpkins - Mellon collie and the infinite sadness
Denne dobbel-CDen MÅ jo være med på lista. Faktisk var jeg litt treg med å "oppdage" Smashing Pumpkins, men da jeg fikk en special-edition box med alle singlene fra dette albumet var jeg solgt. I boksen var det 5 singler, med masse ekstraspor på hver CD, mange av disse er favoritter den dag i dag. Har selvsagt alle platene til SP, soloplata til James Iha, men har ikke fått somlet meg til å kjøpe Billy Corgans solo-prosjekter. Sanger som er verdt oppmerksomhet på denne plata ; 1979 (videoen til denne er også legendarisk), Bullet with butterflywings, Tonight, tonight, Thirtythree, Zero, We only come out at night

Dum Dum Boys – Blodig alvor na na na
Omtrent samtidig med Imperiet kom Dum Dum Boys med denne plata, jeg var aktiv i Natur og Ungdom og som lakei for Bellona (solgte lodd, blader og støttemedlemsskap og var med på demontsrasjonen mot Falconbridges deponi i Kristiansand).
Denne plata er fremdeles en av mine favorittplater. Sanger som MÅ høres : En vill en, Fant Frimann, Lunch i det grønne.
(Dessuten vil jeg snike inn den neste plata fra Dum Dum Boys ”Splitter Pine” – som er nesten like bra som ”Blodig alvor na na”. Sanger du MÅ høre fra ”Splitter Pine” : Slave, Splitter Pine, Boom boom.


The Flaming Lips -  Yoshimi battles the pink robots
Psykdelisk rock i en helt egen klasse. Jeg var sent ute med å kjøpe denne plata, jeg innrømmer det, men når den først var i hus hørte jeg ikke på noe annet i tre måneder ! Her er støy blandet med de vakreste rolige sangene jeg vet om...
Låter som MÅ høres : In the morning of the magicians, Yoshimi battles the pink robots pt.I , Do you realize ??

Beastie Boys – Pauls boutique
Dette er oppfølgeren til debutplata  License to ill som var utrolig rølpete og den dårligste (eller beste?) plata til BB. Pauls Boutique er en helt annen greie enn License to ill. Her er samples fra  Beatles, Bob Marley, Curtis Mayfield, James Brown, Bob Dylan, Sir Isaac Newton og Johnny Cash (bl.a)... Plata er fylt av lag på lag med lyd, samples og loops, gjort på en måte som vel ikke var gjort før, og ikke før DJ Shadows Endtroducing (en annen favoritt) ble det laget noe liknende.
Synes fremdeles dette er den beste plata til Beastie Boys, selv om de har gitt ut klassikere som Ill communication, Check your head og Hello Nasty
Låter som MÅ høres fra Pauls boutique : To all the girls, Johnny Ryall, B-boy bouillebais.

 
DJ Shadow - Endtroducing
Denne plata ble en slags åpenbaring for meg. Det jeg likte så godt på Pauls Boutique av Beastie Boys fant jeg igjen her, bare at det var enda mye bedre. Om man skal klassifisere denne musikken er vel ordet `turntablism´det mest dekkende (takk Helge).  Plata er lagd ved hjelp av tusenvis av samples (lydsnutter) fra   DJ Shadows vinyl-platesamling. Dette blir så satt sammen til ´sanger´.Når jeg hører på What does your soul look like, part 1 - kommer jeg i en herlig drømmelignende tilstand som jeg ikke greier å beskrive, og derfor heller ikke skal prøve å beskrive...eeh,ja.   Låter som MÅ høres : Building steam with a grain of salt, Organ donor, Napalm brain/ Scatter brain.

Prince – Sign ´O`the times
En av de få artistene jeg har ALT av ! Alle plater og så godt som alle bootlegs og b-sider (takket være min fetter som laster ned så mye  fra verdensveven ! ) Det er jo klin umulig å velge et  Prince-album fremfor et annet, men Sign O the times er vel den jeg har spilt mest ( eller er det Lovesexy ? Eller Parade ? Eller Dirty Mind ?  Skjønner ?...) Sign O the times er i allefall helt uten dødpunkter og burde være i ALLE musikkelskeres samling. Låter som MÅ høres : Sign O the times, The Cross, The ballad of Dorothy Parker.

Paul McCartney – Wingspan
Jeg har jo alltid likt John Lennon bedre enn McCartney, og den største helten i Beatles er(var) George Harrison. Når det gjelder hvem som skrev best musikk er det ingen tvil om at Paul er i særklasse. Wingspan er en sampleplate fra hans solokarriere, alene og med Wings. Det er så mye bra her at denne plata bør være i en hver musikkelskers samling. Eksempler på dette ;  Mull of  Kintyre, Uncle Albert og  Band on the run.

Bob Dylan – Nashville skyline
Kanskje min favorittplate av Dylan. Jeg er oppvokst med foreldre som nesten bare hadde Dylanplater.De drev også med hundeoppdrett og hver eneste hvalp fikk navn fra tittelen på en Dylan-låt. På Nashville skyline synger han duett med Johnny Cash på Girl from the North Country og det er høy gåsehud-faktor å høre på. Andre perler fra denne plagta ; Lay, Lady lay,  Tonight I´ll be here with you og To be alone with you.

The Beatles – The Beatles (`The white album´)Jeg kan ennå huske at jeg som treåring gikk og nynnet på Obla-di obla-da mens vi bodde hos bestefar på Hamresanden. Det er faktisk sant ! Siden har vi alltid hatt Beatles i huset og en stund hadde jeg en samleboks med samtlige Beatles LPer. Disse spilte  jeg nesten ihjel, og favorittplata var og ble ´The white album´som egentlig ikke hadde noen tittel, men et hvitt omslag. Omtrent alle sangen her er klassikere ; While my guitar gently weeps, Back in the USSR, Julia, Obla di obla da, Piggies, Rocky Racoon...


Eg & Alice - 24 years of hunger
Denne plata kom ut i 1991 og var helt utrolig lekker ! Pop med elementer av Prefab Sprout og Scritti Politti, så sobert at jeg nesten fikk lyst til å ta på meg dress og blande  meg en dry martini (jeg gikk aldri så langt...) Som sagt ; utrolig lekker!

 

New Order - Substance

New Order - Republic

Joy Division - Closer 

+ mange andre som f.eks. disse ; 

SCRITTI POLITTI - Provision / ROBERT PALMER - HeavyNova / MADONNA - Like a prayer / INXS - Kick / PETER GABRIEL -So / SUNSCREEM - Sunscreem / LEFTFIELD - Leftism / KATE BUSH - Aerial /  DEPECHE MODE -Music for the masses / DEPECHE MODE - Black celebration / BOB DYLAN - Blonde on blonde / CHRIS ISAAK - Wicked game / CORNELIS WREESVIJK - Tio vackra visor och Personliga Person / PULP - This is hardcore 

Indian summer...nesten i allefall

15/09/2006

Klokka er i skivende sund 21.10 og jeg sitter på terrassen og skriver dette på Macen. Det er allerede mørkt, og det er tilnærmet helt stille i Lillesand by. Den eneste lyden jeg hører er trærne som risler litt i vinden. Særlig godt hører jeg søyleospa som nå er blitt 7-8 meter høy. Den planta jeg for mange år siden, bare fordi den har så fin lyd når det er vind ) men det blir så flaut å lese i morra...I allefall, husk å sette deg ut en kveld på en benk, en terasse, hva som helst, gjerne med en kopp te eller kaffe og bare sitt der.

(og der skrev jeg for mye allerede...) = )