Nyttårsforsett (...)

29/12/2009

Alle vet jo at veien til helvete er brolagt med gode forsett, så jeg skal begrense meg.

He who breaks a resolution is a weakling;
He who makes one is a fool.
-F.M. Knowles-

Jeg har et par-tre forsett jeg virkelig vil få til. Ikke er de særlig omstendelige eller vanskelige, men de kan være harde nok å holde for det om...

Det eneste forsettet jeg virkelig har bestemt for er følgende:

- To kvelder i uka skal jeg legge meg senest halv elleve.

Dette høres kanskje ikke vanskelig ut, men jeg kan ikke huske sist gang det skjedde. Sjelden får jeg lagt meg før midnatt og aldri sover jeg lenger enn til ca.klokken syv, ikke fordi jeg vil stå opp da, men fordi jeg våkner da. Uansett. Ikke sover jeg på dagen eller kvelden heller, så jeg må få inn flere timer søvn i kroppen. Er sikker på at hjertet og alle andre organer i kroppen vil ha godt av det, også det største organet av dem alle (huden, om du ikke visste det...).

Et par forsett som er på tankestadiet, men som jeg er skeptisk til fordi jeg vet at de er så lette å bryte :

- Drikke brus kun på fredag og lørdag.

Igjen, det høres sikkert lett ut, men for meg er det ikke det. Jeg er dessverre alfor glad i en cola på glassflaske så dette kan bli vanskelig. Dette er dog nok et forsett hele kroppen ville hatt godt av så jeg tror det blir et tellende forsett før nyttårsaften.

- Kutte kraftig ned på banning.

Dette er ikke lett, men henger faktisk sammen med forsett en. Jo trøttere jeg er jo lettere er det å banne, særlig gjør jeg dette for meg selv. Det er faktisk like ille som å banne foran andre fordi jeg ikke vil banne men alikevel gjør det. 

 

Andre ting jeg bør gjøre i året som kommer:

* Skrive ferdig om Sartre i dannelsesbloggen

* Trene regelmessig

* Drikke mindre latte

* Drikke mer Champagne

* Flere fotbad

* Filme 

* Ta flere bilder

* Intervjue ungene (...)

 

OPPDATERES...

Fonter på nettet - død og pine...

27/12/2009

TEST AV TOOLTIPTooltip er en pop-up med ekstra info

 

Tester ut bruk av TypeKit for å bruke de fontene jeg vil på nettet. De fleste vet ikke at akkurat font-bruk er vanskelig i den forstand at nettleseren bruker fonter som er på DIN maskin. Så hvis jeg bruker en fin font jeg har på min Mac men du ikke har den på din maskin vil nettleseren velge en font av de du har på maskinen din.

Derfor prøver jeg dette systemet som henter fonten via et javascript og legger fonten inn på min server slik at du får sett den på skjermen selv om du ikke har den på din maskin.

Jeg får dette til her på denne teksten men ikke i overskriften...Grrrr!! Må finne ut hvorfor jeg ikke får overstyrt den via CSS...

Oppdatert: Argh!!!!!

OppdatertII : Yess!! Fikk det til!

Operasanger

18/11/2009

Bladde i arkivet og fant denne posten fra 3 januar 2006...

I forbindelse med revyen i e-Teateret i Lillesand var det en del ungdommer (skatere) som skulle være med på introen til revyen. Mens det var øvelser og venting om hverandre kom jeg i snakk med dem og de visste at jeg var far til Fredrik ( han og de spiller alle i forskjellige band ), men det rare var at de trodde jeg var en opersanger !!? Jeg tenkte kanskje de kødda med meg, så jeg svarte vagt bekreftende på at det stemte. Men jeg fant fort ut at de genuint trodde jeg var operasanger.Da jeg kom hjem spurte jeg Fredrik om han hadde innbilt dem at jeg var operasanger, men det hadde han overhodet ikke. Neste kveld i e-Teateret  begynte de å spørre om hvor jeg hadde sunget og for hvor mange. En av guttene var på juleferie fra Ålesund og hadde sunget for 10.000 mennesker på torghet der en sommer. Han fortalte om hvor nervøs han hadde vært og lurte på om jeg var nervøs før jeg gikk på scenen...  = )

Jeg hadde ikke hjerte / ikke lyst til å sio at jeg ikke var operasanger.Det er jo et fint rykte ?! Senere på kvelden traff jeg dem på byen og da begynte de å synge på Figaro fra Figaros bryllup av Mozart !  Jævla kult egentlig !

Men hvorfor tro de jeg er operasanger ? Kan det være fordi jeg sykler rundt i byen med caffe latte i handa, mens andre fedre er på jobb ? Eller har det noe med min korporlige fremtoning ? ( merPavarotti enn Carrera... )  Bare ikke kall meg Jan Werner !!

 

Forøvrig et dårlig tegn å poste gamle posteristedetfor å skrive nye... men det kommer.

Ting som virker

15/11/2009

Det er ofte de enkle tingene som gjør meg oppmerksom på at det kan være deilig å bare være til...

 

homage til Kim Hiortøy

 

 • Se en film om Emil fra Lønneberg.
 • Høre svalenes "kri-krii" om sommeren.
 • Sitte i den gamle stolen foran grua der veden knitrer og varmer mens du leser en bok du liker, om igjen.
 • Lage en latte med veldig godt løftet melk som nesten smaker som fløte, og gjør at jeg ikke trenger ha sukker i latten.
 • Sitte i teateret med Macen koblet til anlegget og ha lyset nesten av og spille så høyt jeg vil, helt alene eller med noen jeg liker.
 • Ta et fotbad.
 • Dusje i skoldende hett vann og deretter ta en kopp te mens jeg blar i Weekendavisen som jeg har Narvesen i Lillesand til å ta inn igjen.
 • Å rydde ordentlig hjemme mens jeg spiller musikk og tar pauser hele tiden fordi jeg må se at fiskene har rent vann, eller velge en ny sang jeg vil høre en gang til, eller fordi jeg synes none bøker står på feil plass i bokhylla og jeg må fikse det med en gang.
 • Sitte i en stol og se at ettermiddagssola skinner mørkt oransj på bokhylla gjennom kjøkkenvinduene, særlig sent på høsten og om vinteren da sola står lavt og jeg enda ikke har skrudd på lys i huset.
 • Snakke med noen om en film jeg vil de skal se.
 • Gi kaninene på Snøringsmoen mat og kjenne lukta av spon og soltørka høy. 
 • Å gå på grus og høre etter på lyden det lager.
 • Gå ut etter at det har regnet lett om sommeren og kjenne lukten av varm asfalt som har blitt våt.

 

 

Hva virker for deg ?

31/10/2009

Jeg sitter her og prøver å legge om, eller rettere, å kvitte meg med en masse vaner jeg har innarbeidet. Dels handler det om kosthold, som er direkte ødeleggende på kroppen og etter hvert sinnet. Og det handler om å se på kroppen som en større del en det jeg har hatt for vane i mange år nå. For noen år siden fikk jeg låne noen bøker av en studiekamerat, Jan Erik, som var skrevet av Buddhist-munken Thich Nhat Hanh. Jeg ble svært inspirert av det jeg leste, men i løpet av de syv-åtte årene som er gått har jeg glidd mer og mer fra det jeg likte i ZenBuddhismen. Derfor vil jeg legge ut denne teksten fra den norkse Dharma-gruppen. Les gjerne igjennom de fem reglene og se om du finner fornuft i noe av det.

Etikk i buddhismen bygger på medfølelse: vår evne til å la oss berøre av andres (og vår egen) smerte og ønske å gjøre noe for å lindre den. I tillegg er etikk et spørsmål om trening. Å leve med integritet og hensyn til alles beste er noe som kan øves opp, og det blir lettere når vi får større sinnsro og klarhet gjennom meditasjon. Øvelser i oppmerksom livsførsel og meditasjon styrker hverandre gjensidig og leder til et liv preget av større innsikt og fred.

De fem øvelsene som presenteres nedenfor, er en moderne versjon av de klassiske øvelsene som Buddha lærte bort. I de mange meditasjonsgruppene som bygger på Thich Nhat Hanhs undervisning verden over, leser man disse øvelsene sammen hver måned eller hver fjortende dag og utforsker hvordan de kan være av verdi i dagliglivet.

Alle begynner med en refleksjon rundt lidelse og lykke. Når jeg ser aten bestemt måte å være på skaper lidelse for meg selv og andre, vil det føre til at jeg ønsker å endre situasjonen. Har jeg ikke sett det selv, vil endringsforsøkene komme utenfra og neppe føre til noe. Det kan uansett være vanskelig å endre en vane, så jeg trenger å være tålmodig med meg selv. Å innse et problem er i seg selv en stor ting; å ta et første skritt i retning av noe bedre er allerede suksess.

"Når vi bruker Nordstjernen til å navigere etter, venter vi ikke å komme til Nordstjernen. Den angir bare retningen," sier Thich Nhat Hanh. Å prøve å etterleve de fem øvelsene perfekt eller å ikke ville bruke dem fordi man er uenig i deler av dem, er å misforstå dem. De er redskaper til å se og forstå med. Vi bruker det som gir oss mening, enten det er en halv setning eller eller helheten i alle fem ...De fem oppmerksomhetsøvelsene

Første øvelse:

Når jeg ser lidelsen som blir skapt av livsberøvelse, ønsker jeg å oppøve medfølelse og finne måter å verne livene til mennesker, dyr, planter og mineraler. Jeg er bestemt på ikke å drepe eller la andre drepe, og vil ikke godta noen drapshandlinger i verden, tankene mine eller livsstilen min.

Andre øvelse :

Når jeg ser lidelsen som blir skapt av utbytting, sosial urett, tyveri og undertrykkelse, ønsker jeg å oppøve vennlighet og finne måter å arbeide for velbefinnende hos mennesker, dyr, planter og mineraler. Jeg vil øve gavmildhet ved å dele tid, krefter og materielle ressurser med dem som trenger det. Jeg er bestemt på ikke å stjele eller eie noe som burde tilhørt andre. Jeg vil respektere andres eiendom, men hindre dem i å tjene på lidelse hos mennesker eller andre arter på jorden.

Tredje øvelse :

Når jeg ser lidelsen som blir skapt av å misbruke sex, ønsker jeg å oppøve ansvarlighet og finne måter å beskytte trygghet og integritet hos enkeltmennesker, par, familier og i samfunnet. Jeg er bestemt på ikke å gå inn i seksuelle forhold uten kjærlighet og vilje til å holde sammen lenge. For å beskytte min egen og andres lykke, er jeg bestemt på å respektere mine og andres forpliktende valg. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å beskytte barn fra å bli misbrukt, og for å hindre at familier og par blir splittet på grunn av utroskap.

Fjerde øvelse:

Når jeg ser lidelsen som blir skapt av tankeløs tale og manglende evne til å lytte. ønske jeg å øve på å tale vennlig og lytte dypt for å bringe glede til andre og lette deres lidelse. Fordi jeg vet at ord kan gi glede eller sorg, ønsker jeg å lære å snakke ærlig og med ord som gir selvtillit, glede og håp. Jeg er bestemt på ikke å spre opplysninger jeg ikke vet er sanne, og vil ikke kritisere eller fordømme ting jeg ikke er sikker på. Jeg vil la være å bruke ord som kan skape splittelse eller ufred, eller får familien eller fellesskapet til å gå i oppløsning. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å forlike og løse alle konflikter, hvor små de måtte være.

Femte øvelse :

Når jeg ser lidelsen skapt av tankeløst forbruk, ønsker jeg å skape fysisk og psykisk sunnhet hos meg selv, familien og samfunnet, ved å være bevisst hva jeg spiser, drikker og forbruker. Jeg vil bare innta ting som bevarer fred, velvære og glede i kroppen og bevisstheten min og den kollektive kroppen og bevisstheten til familie og samfunn. Jeg er bestemt på ikke å bruke alkohol eller andre rusmidler, eller innta mat eller andre ting som inneholder gifter - så som visse TV-programmer, blader, bøker eller samtaler. Jeg ser at å skade kropp og sjel med disse tingene, er å forråde mine aner, foreldre, samfunnet og framtidas generasjoner. Jeg vil søke å forvandle voldelighet, frykt, sinne og forvirring i meg selv og samfunnet ved å forbruke bevisst. Jeg ser at det er avgjørende for å forvandle meg selv og samfunnet.

 

Musesyke

24/10/2009

Jeg er ikke redd for svineinfluensa, men veldig redd for musesyke. Mulig det er irasjonelt, men akkurat nå verker det sånn i "muse-hånda" at jeg er bekymret for om det er CTS på gang (carpat-tunel-syndrome aka. musesyke). Nå som jeg har en del å gjøre på Macen ville det jo være krise å ende opp med noe sånt. 

Sitter og lager elementer til design som skal brukes sammen med CSS og da er det mye jobbing med mus. Kanskje jeg heller må kjøpe en digital tegneblokk med penn ? Ikke råd til det ennå siden jeg nettopp har kjøpt enda en skjerm maken til den jeg har nå (Apple 23" råtass-skjerm) så nå kan jeg ha en skjerm til alle paletter, mail, iTunes og nett-tv (så fint å jobbe med "Tinas kök" i bakgrunnen!). Fikk denne så billig at jeg ikke kunne si nei (til meg selv)...

Og forresten - dette arbeidsbordet kunne jeg tenke meg til Macen min:

 

Gullfisk

15/10/2009

Etter å ha lovd Eirin gullfisk i månedsvis, dro hun, Fredrik og deres kusine med bussen til dyrebutikken på Sørlandssenteret og kjøpte gullfiskbolle med utstyr pluss tre gullfisk i går.

Nå svømmer de rundt i en bolle påen bokhylle her og ... koser seg. De har ikke noen luftpumpe (trengs ikke) men kommer stadig opp til toppen for å trekke luft (tror jeg). Det er koselig med en gullfiskbolle, jeg håper bare det er riktig at de har fem sekunders minne, hvis ikke må de vel snart kjede seg i hjel ?

Ellers har de siste ti dagene vært brukt til bl.a. å lage cover til Helene Bøksles juleplate som slippes 16 novemer. Veldig gøy å være med på! Jeg har også laget hennes nye hjemmeside som er klar for lansering i disse dager. Jeg liker å jobbe med ting som skal til trykk, det er noe helt annet (bokstavlig talt) enn å jobbe med design for web. På trykk blir alt så skarpt og fargene er så kritiske at alt bør stemme før det leveres til trykkeriet. Heldigvis er det korrektur så da kan man rette opp de siste små feil eller ting man har glemt.

Har ikke fått tatt bilder den siste tiden og det er kjedelig. Skal prøve å ta meg sammen - burde tatt en tur til Oslo en dag for jeg har lyst til å ta bybilder. Det er ikke det samme å ta bybilder i Lillesand som i Oslo...

Leser :

Karl Ove Knausgård - Min kamp, bind 1

Adobe InDesign CS3 How-tos 100 Essential techniques

Charles Taylor - Autensitetens etikk (lånt av Jofrid)

 

Musikk :

The xx - The xx

jj - jj No.2

Freddie Waddling - Klassiker

 

Film/TV i det siste :

Generation Kill, NRK  - Overraskende bra om ameirkanske marinesoldater i Irak 

The Office US - Sesong 6, har tapt seg litt...

Curb your Enthusiasm - Sesong 7 , har begynt knallbra!

Troløsa - Alt med Lena Endre ser jeg ukritisk på for tiden... 

Drikker :

Sherry

Latte som jeg lager selv på kafeen

Cola (dessverre)

 


Dev Singh introdusjon

17/09/2009

I do look forward moving out from my uncle Tinders flat. Last night we had a row again. And once again, dear diary, it was because I refused to boil the eggs IN the teawater. Tinder thinks it´s a brilliant idea boiling the eggs in the same water I´m using for tea.This way, he says, he uses less gas.

Eventually I chose to go out for dinner, and left Tinder with his egg-tasting Darjeling tea. This was also my first day off work in nearly three weeks. It looks like it will be some time till I get to drive the taxi again. The owner of the cab-company, Mr.Hayes,  doesn´t seem to be very pleased with me. I´m sorry but I just can´t find it in my heart to always take the longest route from A to B. It must be my hindu-upbringing that still affects me.

 
Thursday nigt Helen Fielding visited ”Savage”, The restaurant where I work as a chef. I wanted ask her about Bridget Jones, that high strung girl from Helen Fieldings books, but I didn´t have the courage to approach her. But I got inspired, so now I will end my diary with some statistics, just like Bridget Jones did.

 

Sex : 0 units

Alcohol : 1 unit

Pills : 2 units (with the alcohol unit to curw mye headache)

Les hele Dev Singhs blogg. (Husk å begynne "bakerst" altså der denne lenka peker)

Status

12/09/2009

15 timers jobb idag. Musesyke underveis ? (verker i den ene armen). Vrikket foten kraftig i går. Fremdeles sår og vond hals. Begynt på yoga (veldig bra og fikk sementert anelsenom at jeg var stiv som en (myk) stokk). Skal fore kaninene om noen timer. Prøver å lese "Kamp om anerkjennelse" men den er tørr! Vurderer gestalt-terapi (både terapi men også terapeut-utdanning). Må legge meg. Må slutte å drikke kaffe på kvelden. Må tisse.

Oppdatert:

Ser en epsiode av "At home with the Braithwaites". Tar en bitteliten sherry mens jeg ser på. Pusser brillene. (Mmmmmm...å drikke den sherryen er virkelig som å drikke fløyel). Blar i Dev Singhs blogg.

Bronkitt ?

30/08/2009

Nå har jeg vært sjuk i ei uke og holder på å gå på veggene! Først hadde jeg svineninfluensa som tok lang tid og nå er den tydeligvis avløst av en vond bronkitt. Skal til legen i morgen for å få sjekket det, men det passer litt for godt med symptomene :

 

Bronkitt er en obstruktiv lungesykdom som blir karakteristert ved betennelse i bronkiene i lungene. Bronkitt kan være akutt eller kronisk

Symptomer og tegn

 • Produktiv hoste (merk at fargen på sputumet ikke er en sikker metode for å skille mellom virusinfeksjon og bakterieinfeksjon)
 • Dyspné (åndenød)
 • Utmattelse og/eller motløshet
 • Mild feber (ofte omkring 38 °C)
 • Mild bringesmerte

Prognose

Akutt bronkitt varer vanligvis i 10–11 dager. Det kommer ofte sammen med, eller rett etter, forkjølelse ellerinfluensa, men man kan også få det alene. Akutt bronkitt er smittsomt, og starter ofte med tørrhoste — gjerne om natten. Etter noen få dager går hosten over til å bli mer produktiv, og det er vanlig å få lav feber (ofte omkring 38 °C), utmattelse og hodepine. Feberen og utmattelsen kan vare ned til noen få dager, men den produktive hosten kan vare i noen uker.

Selvportrett

27/08/2009

 27 august 2009 - kl 16.47 - Kokkenes

Hjemme med svineinfluensa.Svettetokter.Te.The Office på TV (via harddisk).Lese.Slumre.Kjede.Dusje i glohett vann.