Midlertidige endringer ...

13/11/2011

Jeg venter i spenning på at Squarespace ruller ut versjon 6.0 av systemet sitt så jeg kan begynne å designe hjemmesiden/bloggen min helt på nytt.

Har nemlig tenkt på det lenge, men har ikke tid til å legge så mye tid i det, og så kommer plutselig en kolossal oppdatering som vil gjøre alt mye enklere for meg, som foreksempel å lage bedre slideshows for bilder, gjøre det enklere å implentere javascripts osv. Sikkert mye mumbo-jumboprat, men for meg kommer det til å bli deilig.

Kommer også til å dele opp denne siden i en blogg og en hjemmeside, men er ennå ikke helt sikker på åssen jeg skal skille dem fra hverandre. På denne midlertidige siden som heter "geirwerner" (wow!) har jeg lyst til å legge ut mer personlige ting, mens på bloggdelene legger jeg ut ting som er mer allmenn interesse. Tror jeg. 

Har dessuten blitt litt lei av den fonten jeg har brukt i et års tid nå, ENZO FF, som fremdeles er kjempevakker... men, jeg har lyst til å minimalisere utseendet her nesten til det ekstreme. Derfor har jeg begynt med fonten Georgia på alt. Kun en font. Regelen er vel maks 3 fonter, men hvorfor ikke bare være streng? 

Popularity is the hallmark of mediocraty...

- Niles Crane -

 

Vet ikke om det vil bli så mye typisk blogging her lenger, vil heller se på det som det denne siden egentlig er for meg, nemlig en digital tidskapsel som jeg (og dere) kan åpne når som helst og hvor som helst. Synes det er gøy å kunne bla meg tilbake til 2005 og se hva jeg gjorde i desember den gang da...  Og noe digitalt liv vil jeg ha, selvom jeg på Facebook er i koma (bevisst) og på Twitter ikke er særlig aktiv (vet liksom ikke alltid hva jeg vil twittre om...)... Synes alle disse sosiale mediene  virkeer å fremkalle en voldsom trang til å forstille seg og det søker jeg å unngå selv. (...)

Kunne godt skrevet litt om at det fremdeles er jobb med å avslutte regninger etc i forbindelse med Glæden, at det er ganske hardt, men utrolig givende og ganske vidunderlig å jobbe i barnehage, at jeg har lyst til å spinne hele tiden (tror jeg har blitt helt junkie på endorfinene jeg får overdose av hver gang), eller at jeg må se en episode av Frasier før jeg legger meg i kveld, men orker ikke skrive mer nå. 

 

...

 

Visste du forresten at sola er en stjerne og at alle stjernene på himmelene er "soler"? Barna blir ganske overrasket når de finner ut dette, og at rundt hver stjerne er det da planeter og rund de planeten måner igjen. De aner allerede da hvopr ufattelig stort universet er. (det er mange voksne som heller ikke er klar over dette altså....)

Ellers synes jeg alle burde lese artiklene på skespis.no - det er så mye overtro, healing og synskhet ute og går nå at det er sunt med et litt kritisk og distansert blikk på dette...

 

...

Charles & Ray Eames dokumentar

04/11/2011

Akkurat nå...

25/10/2011

Leser jeg ; 

The World without us / Alan Weisman

The Monocle

MARK

Weekendavisen

D2 (Dagens Næringslivs bilag hevr fredag, anbefales!)

Morgenbladet

Pondus (kjøper det hver måned og føler meg alltid litt lurt, det er lest på ca. 11 minutter....)

Ketil Bjørnstad / De udødelige (blir aldri lei Ketil Bjørnstad, samme hvor mollstemt det er)

The Sartorialist (Boka fra nettsida! Fant den på Amazon)

(Venter på biografien om Steve Jobs : Steve Jobs av Walter Isacson)

 

 

...hører jeg på;

 

Win Win /// Interleave

White Ring /// ixc999

Little Dragon /// Seconds (Syd the Kyd remix)  (smooooooth.........!)

How to dress well /// Suicide dream no.3

jj /// Celebris

Burial /// Shell of light (Shlomo remix)

Club 8 /// Jesus walk with me (the sound of arrows remix)

Active Child /// Hangin´on

A.Dd /// Can´t come down

 

...ser jeg på;

 

Våra vänners liv - kvalitetsdrama fra SVT

King of Queens - enkelt, men veldig morsomt

NRK nett-tv - her dukker det alltid opp noe interessant...

 

 

 

...

 

Horn i siden

11/10/2011

Jeg har ikke et horn i siden til så mange (egentlig veldig få) men har i lengre tid hatt et lite horn i panna. Midt i panna.

Faktisk så midt i panna at når jeg snakker ansikt til ansikt med folk ser de mer på det lille hornet enn de ser meg i øynene. Litt irritabelt. Derfor har jeg i dag fått operert det vekk. Trodde det var en bruskbit, men det så mer ut som vanlig vev/kjøtt eller noe. Det vaar i allefall ikke en sort klump (tenk tumor og cancer), så jeg antar det vil bli bra etterhvert. Dessverre var det lille hornet støerre enn antatt og ikke bare en klump som kunne tas ut, men det måtte kuttes vekk. Selv med lokalbedøvelse kunne jeg av og til kjenne skalpellens snitt. Litt vondt, men samtidig liker jeg å vite, føle, at det skjer noe på meg som egentlig er helt uaturlig. Man skal vemmes litt over at det blir kuttet i ens eget legeme. Det er samme grunn som vi reagerer med kvalme eller uvelhet hvis vi f.eks. ser et dypt kjøttsår; det skal rett og slett ikke være sånn.

Nå er hornet fjernet, og jeg sitter med en stor hvit plasterlapp midt i panna, med syv sting, tre innvendig og fire i panna, og begynnende hodepine som skal døyves med en mix av Paracet og Ibux.  Kjennes som å gå med en alt for trang hatt...

Da jeg kom hjem og skulle ta noen poser ut av bilen greide jeg selvsagt å smelle hodet dørkarmen på Golfen da jeg bøyde meg. Traff omtrent midt på stingene... 

Litt frie assosiasjoner :

Hadde tenkt å skrive om Sartre og hans utlegninger om det ekle, det klisne og det ubehagelige, men det blir så omstendelig så jeg kommer liksom ikke i gang. Får heller gjør noe fornuftig som å lese aviser eller siste Vinduet som jeg kjøpte i sted. Fikk også Le Monde i posten i går så nå har jeg plutselig masse å lese på, bortsett fra Weekendavisen fra forrige helg som noen kjøpe før meg på Narvesen! Grrr!!

Har forresten også tilbud om 3 ukers gratis Morgenbløadet til 5 venner så si fra om interessert . geirwernerKRØLLALFAmac.com

Hører på Erik Enockson og den nydelige musikken fra Farvel Falkenberg, en film jeg elsker selv om den gjør meg både nedstemt og oppstemt samtidig. Kanskje nettopp det jeg liker ?

 

 

 

...

 

Om Allan Edwall

09/10/2011

Var så utrolig sliten etter en lang uke og en helg med lite søvn (jeg sover generelt dårlig i tillegg, så var kvalmende trøtt nå) måtte jeg finne noe musikk som kunne fylle meg med glede og optimisme. Endte opp med å spille Allan Edwall, en av mine helter fra barndommen. Kanskje særlig som Anton, faren til Emil i Lønneberg. Har du ikke hørt Kärleksvise med Allan Edwall må du sjekke den på iTunes ellers Spotify nå... Vil du vite litt mer om Allan så les videre :

SKUESPILLEREN

Allan Edwall var en skuespiller med en veldig personlig fremtoning. Han fikk sitt folkelige gjennombrudd i og med dramatiseringen av August Strindbergs Hemsøboarna, frt hn spilte  den tragikomiske gårdsgutten Carlsson.Han gjorde også en strålende innsats som billedhuggeren Olle Montanus i Røda rummet. På film gjorde han flere store og sterke roller, blant annet som fammiliefar og teaterdirektør Oscar Ekdahl i Fany och Alexander og som den frikirkelige bonden Danjel i Utvandrarna-filmene. 

Allan Edwall var også med i så godt som alle filmer som ble lagd av Astrid Lindgrens bøker i løpet av en 14-årsperiode (1971-1984). For alle barn er han kanskje mest kjent som Anton, pappaen til Emil, som Paradis-Oscar i Rasmus på luffen, Maddickens nabo, farbror Nilson, Skorpan Løvehjertes liksom-far Mattias og den gamle røveren Skalle-Per i Ronja Røverdatter.

 

REGISØREN

Edwall skrev manus til, og regiserte en håndfull spillefilmer, blant annet Åke och hans värld, og Mälarpirater. På Kungliga Dramatiska Teatern og Stockholms Stadsteater, hvor han i flere perioder var fast ansatt, satt han opp og regiserte flere stykker han selv hadde skrevet. I 1986 starter sitt eget teater i Stockholm, Teater Brunnsgaten Fyra, der han involverte seg i alt fra scenekonstruksjon, til billettsalg og regi!

I 1987 le han også utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Umeå.

FORFATTEREN

Edwall skrev fire romaner: Protokoll (1954), Ljuva läge (1967), Engeln (1974) og Limpan (1977). To av romanene har blitt filmatisert – Engeln og  Limpan (1983).

MUSIKEREN

Edwall skrev egne viser, både tekst og musikk. Musikken minner mye om folkemusikk, med innslag av fele og trekkspill, og ofte skrevet i moll. Tekstene vitner om et sterkt samfunnsemgasjement med sympati for de fattige, de svake og de utstøtte...

 

 

 

...


 

 

Om Dev Singh

08/10/2011


Har i det siste fått noen tilbakemeldinger på at der er så stille på bloggen til Dev Singh. Jeg hadde mer eller mindre glemt ham selv om jeg har sidene hans på min egen server.

Noen har trodd på min lille løgn om at Dev Singh er sønn av Bakthev Singh, en indisk IT-medarbeider som jeg på merkelig vis ble kjent med via internett for 7-8 år siden. Det er selvsagt bare tull og en unnskyldning for å skrive en fiktiv blogg om en indisk ung mann som prøver å holde seg i live i SoHo, London. Alt for påvirket av Adrian Mole er vel skrivinga mi, men det har vært gøy om ikke annet. I hvertfall for meg selv. Må si at jeg underveis har fått noen veldig gode tilbakemeldinger også, så flere har satt pris på "ham". Skal samle alle postene i en Word-fil som kan lastes ned slik at man slipper å sitte å bla seg bakiover på bloggen her.

Nå er det slutt for en stund på oppdateringer fra Dev Singh (altså mitt lille prosjekt), men det kan være jeg får behov for, eller lyst til å skrive litt mer som Dev Singh, det ligger mye terapi og avstressing i å ha denne muligheten... Les bloggen hans så langt her.

 

 

 

 

...

Oslo, 5 oktober 2011

05/10/2011

 

Gjorde to ting i dag jeg synes var verd å nevne her på bloggen...:

Første tingen (eller egentlig den siste, men det spiller ingen rolle) er at da vi var på Baker Hansen for en latte, måtte jeg på do. Jeg gikk på do og gjorde det jeg skulle. Da jeg skulle vaske hendene tok jeg først såpe og begynte å gni det inn (jeg har blitt en råtass på øvelsen håndvask i barnehagen, mer om detr en annen gang). Mens jeg sto der med hendene såpe inn skulle jeg skru på vannet. Men det kom ikke noe vann. Jeg så at det var et sånt infrarødt punkt som i teorien skulle la vannet renne når jeg holdt hendene under krana, men det skjedde jo altså ikke. Jeg vridde på det eneste lille håndtaket jeg så, men det var tydeligvis bare for å justere varmt og kaldt. Trykket og dyttet men det kom ikke vann. Nå begynte det å klø med all såpa, så jeg gikk inn på toalettet og skylte ned mens jeg fanget litt av det vannet med hendene og fikk syldt  meg sånn. Doskåla var veldig ren og pen men alikevel var det litt ekkelt å sitte med skolebrødet i hånda etterpå…

På vei ut kjøpte jeg med en take-away sort kaffe som jeg ga til han som hadde fylt bilen gratis opp med spylerveske. Dette skjedde FØR jeg gikk inn og vasket hendene og drakk latte. Han var utplassert av Cresco som ville dytte på meg kredittkort, men jeg gikk ikke i fella. Spuylervæsken sa jeg imidlertid ja til. Han smilte og fylte opp en hel kanne for meg og var i det hele tatt svært så hyggelig. Derfor tok jeg med meg en sort kaffe i en take-away kopp til ham. Når jeg ga ham den smilte han fra øre til øre med ekstremt hvite tenner (han var pakistansk og når de smiler blir tennene veldig hvite, ja de har rett og slett veldig fine tenner som regel…). 

Vi småpratet litt før jeg kjørte vekk, men det var en fin utveksling av mennesklig varme på et lite minutt eller to. Av og til skal det ikke mer til… (faktisk er det som oftest mer enn nok med en sånn episode for hver av oss).

Så hadde jeg tre timer fri og gikk en lang tur i Botanisk Hage, som er 6 meter fra leiligheten vi bor i akkurat nå. Lukten av drivhus og den litt høye luftfuktigheten der inne er helt himmelsk.

Holder forresten på med boka "The world without us" som handler om hva jorda ville gjort dersom mennesken plutselig ble borte, men alt vi har lagd og produsert ble stående igjen. Om åssen hus og veier vil bli fortært av

 vann, av planter og røtter og hvilke kunststoffer som ville bli lengst igjen (vanskeligst å nedbryte). 

 

Nåja...

Ny klokke...

04/10/2011

 
 
Trenger faktisk en ny klokke, og selv om jeg helst vil ha en Sector eller en ny Citizen Promaster, synes jeg det er for dyrt nå...  Lunatik lager disse armåndene til iPod nano som gjør iPoden til en regulær klokke. Ser veldig bra ut og koster en brøkdel av de to alternativene mine. Særlig den med aluminiumslenke er lekker...

 

Kim Høltermand

03/10/2011

Har lagt ut bilder av Kim Hølterman før, nå har han tatt nye bilder...

Om å lytte på film

29/09/2011

En av de filmene jeg har likt best de siste årene er `Farväl Falkenberg´, og den har også et nydelig soundtrack av Erik Enockson som jeg har hørt veldig mye på.

En kveld jeg skulle legge meg (over et år siden), ville jeg høre på musikken på iPoden, men den iPoden var et annet sted (sikkert på Glæden eller i teateret) så jeg hadde ikke musikken tilgjengelig. Da kom jeg på at jeg hadde filmen på iPhone og tenkte at jeg kunne se ltt på den før jeg sovna. Det jeg endte opp med var å høre filmen. Altså bare lyttet til hele lydsporet, inkludert musikken der den var lagt inn. Det var en helt ny opplevelse og svært bra sådan. Siden har jeg gjort dette flere ganger, men det er ikke så lett å finne filmer som er verdt å "høre på". Foreløpig er det tre filmer jeg kan bruke som hørespill/radioteater (wow - det må jeg skrive mer om en annen gang, hørespill altså). De tre filmene jeg kan høre på er Farvel Falkenberg,m Himlens hjärte og Trolösa, alle svenske og passe dystre. Vurderer også høre på Darling, Fire nyanser av brunt og Man tänker sitt.


Pumped up kicks | Dubstep

26/09/2011

Måtte bare legge ut denne... Wow!

 

The age of Mechanical reproduction

26/09/2011

Av og til får jeg ikke skrevet noe her. Selv om jeg gjerne har en idé, så går den fort i glemmeboken hvis jeg ikke får skrevet fort. Men jeg leser jo faste sider på nettet omtent hver dag så da tenker jeg at jeg likegodt kan lenke til interessant lesestoff som å skrive noe selv (innimellom ihvertfall).

Denne artikklen handler om IVF (in vitro fertilization) og er en personlig berettelse om prossessen fra Paul Ford.

Kommer til å ha flere innlegg/poster som dette fremover, og de vil få en egen heading i feltet over her (oppdateres i kveld så sjekk igjen). Har også som mål å oversette en mindre artikkel fra f.eks. LeMonde, Weekendavisen eller The Monocle hver uke. Ikke de store tingene, men mitt bidrag til min egen (og din) generelle dannelse...

 

 

 

...

Stein Mehren

21/09/2011

Høst og mørkere kvelder, små øyeblikk av tungsinn blandet med optimisme og fremtidsglede. På tide å lese Stein Mehren igjen.

Har jo "alltid" visst om Stein Mehren, men begynte ikke å lese ham før jeg leste hva Ketil Bjørnstad (min eneste helt) skrev om ham. Hans innsikt i mennesket er så vakkert beskrevet, og det er vel det som gjør en stor dikter? Jeg kan også tenke svære tanker, lange linjer og kompliserte tankerekker om å være menneske, alene og sammen med ´de andre, men det må en dikter til for å få dette ut verbalt. En som Stein Mehren for eksempel...

 

KVINNER SOM ELSKER 

Kvinner som elsker kan se så bleke ut 

Som om månen har hatt dem før oss 

Og gudene vet hva den har gjort med dem 

Der de lukker øynene og suser frem over avstander

Det blikk de har for oss menn 

er klarsynt, på grensen til det praktiske 

Elskende kvinner, selv alltid beskrevet 

ved andres lengsler og savn ...

Det er ikke lykkelige de gjør oss

Men virkelige  

 


 

HVA ER ØMHET

Hva er ømhet? Begjæret vi setter fri
Eller styrken vi holder vår lidenskap fast i
for ikke å tråkke en annens grenser ned
Jeg vet ikke hva ømhet er
Hver enkelts viten om savn
Eller summen av to menneskers ensomhet

- Å kjenne seg igjen i en annens smerte
Er det ømhet. Å se en annen, Ja, finne
den riktige avstand å se en annen i
La en annen få drømme sine egne horisonter
Kanskje ømhet er noe veldig enkelt: Som å se
et vindu lyse ut i mørket og vite: Der bor hun

Noen ganger kjenner jeg pusten
av noe stort og levende i språket. De
som var her før, som levde her, elsket her
har etterlatt språket som et savn
Og nå bruker vi ordene deres til å bytte
bilder av oss selv med en annen

Med kropper som ikke er skapt
til å huse lengsler så store som våre
setter vi vårt ene sekund av evigheten
opp mot døden. Og vet. Kjærlighet
er ikke språk. Kjærligheten river ordene
ut av oss og ber oss være, bare være

Det nærmeste du kommer deg selv, er
hos en annen. Det nærmeste du kommer himmel
og helvete, er å gi deg hen. Du må velge
kjærligheten, sier livet. Og hvis det er sant
at jeg må brenne alle broer bak meg
så vil jeg brenne dem her, her hos deg


 

 

...