Del

Hva man må ha med på sopptur...

Image-ABAC8DA239B711DA.jpgI år er det ekstremt mye sopp i skogen, i allefall sammenlignet med de siste tre årene. Finner du et felt med Traktkantarell, kan du ganske kjapt fylle en kurv med sopp. Når vi er på sopptur er halve poenget å tilberede og spise maten i skauen.Da er det noen ingredienser som er veldig viktige ; bacon er utrolig godt sammen med sopp, må også ha med brød - helst Olivia, masse olivenolje, havsalt og en boks med fløte. Jo fetere jo bedre.
Sånn går du fram ; Skjær små stykker av bacon og stek dem godt i panna. Ta dem så til siden og stek soppene som du allerede har renset og eventuelt kuttet i mindre stykker. Krydre med salt og pepper. Når soppen er ferdig heller du i baconbitene og så mye fløte som du orker. Så lar du dette stå og koke inn til en stuing. Det skal være ganske tørt, men alikevel flytende ( ? )...
Så kutter du skiver av brødet heller olivenolje på , drysser litt havsalt på, og legger dem i stekepanna. Skivene skal bare brunes litt på hver side, så det går ganske fort.
Så er det bare å legge et godt lag med soppstuing på skiva og nyte det. Det er helt fantastisk godt !

Her noen bilder fra soppturen forrige søndag...klikk her

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.