Del

Om ostesufflé...

I går prøvde jeg å lage en ostesufflé. Egentlig ganske grei skuring å mekke sammen. Jeg har jo fått dette servert hos andre og synes det var godt.Så derfor ville jeg lage sjøl. Inn i ovnen med suffléen og så var det å vente på at den skulle heve seg... Det er jo det som er så stilig når man lager en sufflé, at den blir skikkelig oppblåst, og når du har tatt den ut og skal kutte i den så faller den liksom sammen. Uansett, jeg ventet på den berømmelig hevinga, men selv om jeg sjekket hvert annet minutt skjedde det ingenting. Suffléen var, og forble temmelig flat. Etter at tilmålt steketid var over, tok jeg den ut av ovnen og kastet den i matsøppla.
Da jeg senere sto og ventet på at en Pizza Caprione skulle bli ferdig leste jeg videre i oppskriften til ostesuffléen. Helt til slutt sto det; "... hold døren til stekeovnen godt lukket hele tiden, ellers vil suffléen enten falle sammen, eller ikke heve seg i det hele tatt." Kunne de virkelig ikke ha skrevet det først ?!

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.