Om Forbrytelse og Straff...

Eller : Georg Apenes i Morgenbladet...


Jeg hadde for en ukes tid siden en liten disputt via e-mail med noen kamerater angående forbrytelse og straff. Det begynte med en link angående en idiot som hadde skamslått en totalt uskyldig svenske på besøk i Oslo, i bakhodet og armene med ei jernstang. Denne svensken var "feil" person, da den som slo bare så ham bakfra. Den som begikk ugjerningen fikk en altfor mild straff i forhold til skaden det voldte offeret. Det var vi vel såre enige om. ( Detaljene om saken har jeg ikke nå ). Jeg nevnte deretter i den lille disputten som oppsto at jeg ikke bare trodde på straff, men også at mennesker bør rehabiliteres. De fleste kan tilpasses samfunnet igjen. Så påstod en av oss i en fellesmail at jeg mente at ingen skulle straffes, og spurte retorisk (antar jeg) om det eneste denne gjernigsmannen skulle tilbys var " noen timer hos psykolog ? "
Da hele resonnementet var bygd på uetterrettelighet ( jeg hadde jo ikke sagt at vedkommende ikke skulle straffes) gadd jeg ikke svare på den beskyldningen. Husk, dette var en kamerat og jeg skjønner at spørsmålet var retorisk.Uansett, mitt poeng var bare at rehabiliteringsspørsmålet netsen ikke er tilstede i kriminalitetsdebatten, og det synes jeg er feil.
Denne posten var ikke ment som en begynnelse på en lang polemikk, men ble skrevet fordi jeg tidligere i dag leste et intervju med Georg Apenes i Morgenbladet. Jeg har "fulgt" Georg Apenes i jobben som direktør for Datatilsynet og har alltid respektert den jobben han har gjort der. I bunn og grunn ville jeg bare si at dere burde kjøpe ukens Morgenbladet, om ikke annet så bare for det intervjuet. Han snakker bl.a. om det menglende søkelyset på rehabilitering i kriminalitetsdebatten. Jeg tør nesten påstå at jeg er helt på linje med ham.
Ha forøvrig en god helg !  ( eventuelt : kjør debatt ! )

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.