Del

Ig Nobel 2005

Alternative Nobelpriser – Ignobel 2005-10-25

En ameriaknsk forening kalt Ig Nobel, deler hvert år ut priser til forskning og teknologi. Dette er priser til forskere som jobber med ting menneskeheten har minimal eller liten nytte av. Den har vært avholdt i mange år, men jeg har ikke hørt om den før det var et innslag på podcasten til The Naked Scientist, et BBC program jeg hører på. Anbefales !

Her er noen av vinnerne fra i år :

Fysikk : John Mainstone og Thomas Parnell, University og Queensland, Australia, for å ha holdt på med et eksperiment som ble påbegynt i 1927 , hvor en klump med herdet tjære renner gjennom en trakt med en hastighet på en dråpe på 9 år !
Medisin : Greg A.Miller, Oak Grove, Missouri, for å ha oppfunnet kunstige testikler for hunder, i tre størrelser og i tre forksjellige ”hardhetsgrader”.
Fredspris : Claire Rind og Peter Simmons, Newcastle University, UK, for å ha registrert elektronisk, aktiviten i en hjernecelle hos en gresshoppe, mens gresshoppa ble vist utvalgte klipp fra filmen ”StarWars”.
Økonomi : Gauri Nanda, MIT, Massachutes Institute og Technology, for å ha oppfunnet en vekkerklokke som løper og gjemmer seg, gang på gang, for å være sikre på at folk virelig står opp.
Kjemi : Edward Cussler og Brian Gettelfinger, University og Minnesota, for å ha utført et eksperiment for å finne ut av det presserende spørsmålet ; Svømmer mennesker fortere eller saktere i sirup ?
Dynamikk (?) : Victor Benny Meyer-Rochow , International University Bremen, Jozsef Gal (?) , Lorand Eotvos University, Hungary, for å brukt grunnleggende fysiske prinsipper for å kalkulere presset som bygges opp inni en pingvin i det den skal drite !


Alt dette er fakta, og det er gjort av vitenskapsmenn/kvinner OG det er publisert materiale.  Godt de ikke sløser bort tida på  å finne en kur mot AIDS, løse kreftgåten eller noe sånt...Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.