Del

MacIntel ...

MacIntel...
Av: Geir, 08.06.2005
Sjakktrekk eller selvmordsforsøk ?

Ryktene hadde jo gått lenge om at Apple snuste på Intel som prosessor leverandør, særlig ettersom IBM ikke har greid å øke hastigheten raskt nok på sine PowerPC brikker. På mandag kunne Steve Jobs endelig bekrefte at Apple går over til Intel og at Apple faktisk har utviklet OSX versjoner for Intel prosessorer parallelt med PPC versjonen. Så altså fra OSX start har man i hemmelighet lagd versjoner av OSX som ville virke på Intel prosessorer, "...just in worst case", som Jobs uttrykte det. Når PPC ikke greide å øke hastigheten og samtidig redusere varmeutviklingen, så Apple seg nødt til å skifte til Intel som har lykkes mye bedre på det området.
Jeg har allerede lest litt for mange bloger og forum hvor macfanatikere, som meg sjøl forsåvidt, har erklært at de aldri skal kjøpe mac igjen pga. overgangen til Intel. Man mener at man har meldt overgang til det onde imperium osv. Sjøl har jeg litt problemer med å se så mørkt på det. Her er et noen grunner til det ;

- HVIS Mac´er med Intel prosessor kan kjøre Windows nativt vil det bety at folk ka velge Mac pga. design. Da vil de få en Mac som kommer installert med OSX, men de kan likevel legge inn Windows XP ( eller Longhorn engang rundt 2009 ) og bruke begg deler på samme maskin. Apple er antakelig også kompetente nok til å lage et slags " fast-OS-switch" system á la " fast-user-switch" som vi har i OSX i dag. Altså man kunne sitte og jobbe i begge OS´ene og med et klikk bytte fram og tilbake mellom dem. Jeg er ganske overbevist om at mange Windowsbrukere i dag sitter med Windowsmaskiner hjemme fordi de er "nødt" til det pga. jobb. Nå kan de prøve begge deler og bare det kan føre til at mange melder overgang til Mac.

- SPILL ! Sjøl har jeg bare Tetris på Mac´ene mine, emn jeg vet jo at mange mac´ere misunner sine PC venners utvalg av spill. Bare en brøkdel av de mest popilære PC spillene blir porta til Mac og da gjerne et år eller to på etterskudd. I tillegg gjør da spillene seg best på PowerMacs eller PowerBooks, iMac og iBook er som regel ytstyrt med litt for kjipe grafikkort. Hvis man kan kjøre Windows nativt på fremtidens Macer må man også kunne kjøre Windowsspill... Tenk på alle ungdommer som kunne forsette å ha rå spillmaskiner, nå Mac´er, og i tillegg kunne slippe det virusbefengte OS´et de sitter på i dag. Hvis de kun brukte Windows til å spille og brukte OSX til å gjøre alt det andre, surfing på nett, nedlasting, musikk etc. ville jo alle ( unntatt Microsft kanksje) være fornøyde.

- PowerBook G5 ; kanksje kommer man til å droppe "G" betegnelsen, men alikevel, en G5 PowerBook har vi jo "alle" ventet på. Nå ser det endelig ut som om den kan komme. Antakleigvis ikke før om et år, men så tett Apple holder kortene til brystet vet man jo aldri hva som kommer til høsten...

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.