Del

Ibsen og Kierkegaard

Har nettopp kommet hjem fra et foredrag på biblioteket, i Kirkeakademiets regi. Temaet var Ibsen og oss i dag - å være seg selv nok eller å være seg selv ? Det var min mattelærer, Hans Grelland, som forøvrig er professor i kvantefysikk, og nesten professor i filosofi, matematikk og Ibsen (!), som holdt foredraget, eller tør jeg si doserte ? Uansett, det var veldig interessant og jeg fikk noen tankevekkere soom handlet om å være seg selv nok eller å være seg selv. Fortvilelse, i Kierkegaards terminologi så å si, lå i bunnen her. Kan jo ikke gjengi mer enn dette da jeg sjøl trenger litt tid på å la det synke. Om ikke annet så skal jeg snart legge meg med NRK Radioteaterets oppsetning fra 1952 av `*Brand*´ på iPoden.

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.