Fedrelandsvennen i ny drakt OPPDATERT

I dag lanserte Fedrelandsvennen nytt design på websidene sine. Jeg er ikke sikker på om det er en beta eller om det er det endelige designet, men resultatet er svært mislykket. (Se Fedrelandsvennens nye look). Jeg har lenge ventet på et re-design av websidene til Fedrelandsvennen.Det gamle utseende var veldig traurig og hadde ikke bra fonter eller farger. I tillegg var bildebruken helt elendig. Bildene var på størrelse med et frimerke og var ikke mulig å forstørre.

Hva er nytt ? Hele toppbanneret er nytt. En ny logo med bokstavene FVN i en stygg font som, som overhodet ikke passer sammen med den gamle Fedrelansvennen-logoen. Den gamle logoen er plassert omtrent midt på banneret i veldig liten størrelse. I tillegg er favikonet (det ikonet som vises i adresselinja i web-leseren forandret - den fine gamle F´en er bytta med en F i samme font som den nye FVN logoen). Over toppbanneret er det en gedigen reklameplakat i flash, det ser ut som om du er kommet til hjemmesiden til den som til en hver tid har kjøpt reklameplassen i toppen. Fremdeles er 90 % av reklambannerne lagd i svært irriterende Flash-format. Som regel mest irriterende og forstyrrende. Forsida består av fem spalter, i fire av disse er det reklamebannere spredt over alt, som gjør at jeg etter 5 minutter får hodepine av å se på. Hele oppsettet av siden er strengt tatt for jævlig ! Når det gjelder navigasjon er det en linje under toppbanneret, en i første spalte, en i tredje spalte og en i femte spalte... I tillegg er siden delt opp horisontalt i fire forsjellige soner. Etterhvert som man blir kjent med siden, gjennom daglig bruk, vil man nok vite hvor de forskjellige temaene finnes, men det er helt utrolig dårlig satt opp.

For å ikke bare en sur jævel kan jeg jo nevne noen positive sider også. Det ser ut som om bildene blir større og det synes jeg er en veldig god idé. Når det er sagt så bør økt bildebruk også føre til en skjerping av bildekvalitet...

De har også lagd en såkalt verktøylinje som kan brukes med Internet Explorer og Firefox, men trommevirvel det er Windows only. Det er for slapt i 2006 ! 

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.