Del

Voff, voff !

av Jan Brygfjell

Fremskrittspartiet springer ut av Anders Langes parti. Lange hadde base i en kennel i Heggedal utenfor Oslo og var også redaktør for noe han kalte "Hundeavisen". Rundt seg samlet han ungdommer som delte hans, mildt sagt, reaksjonære meninger. En gjeng med pappagutter som støttet apartheid i Sør-Afrika, Portugals kolonikriger og USAs terrorbombing i Vietnam. Gamle radikaler med hukommelsen i behold husker nok ennå den gjengen som skreik på mer napalm og krevde bombing av Hanoi. (Krav som det amerikanske demokratiet velvillig innfridde).
Disse valpene kom ofte i fysisk kontakt med den framvoksende recolusjonære rørsla som begynte å kalle dem "hundegutter". Ved utallige radikale demonstrasjoner på 1970-tallet måtte demonstrantenes ordensvern daske løsbikkjer fra Langes hundeflokk på snuten. På en måte var større demonstarsjoner nesten mislykket hvis ikke knurringa og ulinga fra de mørkeblå kjøterne kunne høres fra sidelinja. I begynnelsen av 1973 dannet Anders Lange sitt personlige parti hvor mange "hundegutter" med tiden skulle få sjansen på politiske bein. Alt samme høst halset de fire første representantene for det som skulle bli Fremskrittspartiet inn på Stortinget. Der markerte de seg hurtig som motstandere av det meste, hundeskatten og båndtvang medregnet. Dog(!) er det nok ikke riktig som en av partiest tidliger "TopDogs" hevdet at FrP skal ha foreslått å fjerne steinløvene utenfor Stortinget itl fordel for to bulldogstatuer.
Partiet har med andre orda lltid erkjent at de har sitt utspring i en hundegård i Heggedal. Men etter at sjefshundeføreren nå har begynt å trekke på årene, har hundefiendtlige krefter stukket både labber og snute frem i offentligheten. I Arendal vil FrP forby folk å ha mer en to hunder pr. husstand. " Det synes jeg er nok for en vanlig familie" sier en av partiets bystyrerepresentanter. I rettferdighetens navn må det jos ies at bakgrunnen for forslaget er klager far naboene til ei dame som har 15 hunder! Likevel, siden FrP er prinsipielle motstandere av at politikere skal styre vanlige menneskers liv så frykter jeg at det er andre grunner for bikkjeslagsmålet. Kanksje det ikke er rein rase ? Det er nok der hunden er begravd.

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.