Mäklarne

Jeg skulle bare se etter Tramteaterets "Serum Serum"CDON.no, men den var ikke tilgjengelig. Så bladde jeg litt på tilbudssidene og så en boks med den svenske drama/komedieserien "Mäklarne" med Kjell Bergquist og Cecilia Frode (kremskuespillere begge to). Serien er skrevet av Ulf Malmros som og så har lagd de glimrende filmene Den bästa sommeren og Smala Sussie, begge med Kjell Bergquist i store roller. Derfor tok jeg sjansen og bestilte boksen. 

Serien består av 12 episoder på 30 minutter og handler om to boligmeglere som egentlig ikke gjør det så bra. Begge sliter med personlige problemer, litt for mye alkohol, nevroser og en ikke-eksisterende økonomi. Der har man på en måte bakgrunnen for et plott.

Jeg syntes jo serien var veldig bra, men jeg merker at jeg stadig blir mindre og mindre kritisk når jeg ser film. Jeg lar meg så lett forføre av særlig tre ting ; 

1 -  Et godt soundtrack løfter filmen. Her er Farväl Falkenberg et godt eksempel.

2 -  Sympatiske karakterer. Her går jeg virkelig i fella. Det er jo håpløst å slakke på kravene til en film fordi man liker enten karakteren eller bare selve skuespilleren.

3 -  Gode bilder. For eksempel åpningscenene i Flammen & Citronen (dansk millionsuksess om motstandgruppene i Danmark under 2.verdenskrig). Noen fantastiske scener med store landskapsbilder der morgendisen flyter en meter over gresset... Sånne ting.

Hmm... 

Forresten - jeg fikk tak i Serum Serum via Arne Garvangs (Pelle i Pelle Parafins Bøljeband) hjemmeside . Gleder meg vilt !

TV-serierGeir Werner Hagen