Ketil Bjørnstad

Jeg har en favorittforfatter som jeg stadig vender tilbake til og det er Ketil Bjørnstad. Jeg skal ikke prøve meg på noe essay om hvorfor (ikke ennå ihvertfall), men sånn er det nå. 

Jeg holder for tiden på med to bøker, Vi de druknede av Carsten Jensen, og Fortellerens marked av Gert Nygårdshaug, men da jeg var innom bokhandleren for å kjøpe stasj til Universitetet måtte jeg jo se i tilbudshylla og der var selvsagt Elven til Ketil Bjørnstad - så jeg måtte jo ha den. Kom hjem. lagde en espresso, skrelte en mandarin og begynte å lese... Nå vet jeg at de to andre bøkene blir liggende til jeg er ferdig med denne. Jeg var egentlig solgt allerede etter 10-12 setninger da denne setningen dukket opp ;

 Her, i skjærgården utenfor Tvedestrand, utspiller sommeren 1970 seg for mine øyne, og jeg slipper å delta i den.

 

Geir Werner Hagen