dennis wilson

220px-Dennis_Wilson.jpgDe siste dagene har jeg nesten spilt ihjel Dennis Wilsons Pacific Ocean Blue. Dennis er yngstemann i flokken av brødrene Wilson som utgjorde The Beach Boys. Dennis var den mest anonyme av dem, der han satt bak trommesettet. Han ga ut denne plata i 1977 og den er helt utrolig vakker, og sår. Alle brødrene Wilson hadde masse problemer i livene sine, Carl med psykiske problemer og alkohol- og narkotikamisbruk, Brian hadde også lange tørner med narkotika. Dennis var også belemret med alkoholmisbruk, bl.a. påvirket av at han en periode var venn med Charles Manson, helt til Manson klikket fullstendig og drepte den gravide Tate. En voldelig far, Murray, som i begynnelsen var The Beach Boys manager, særlig har Brian omtalt faren som en som slo dem under hele oppveksten.
Det er ikke vanskelig å skjønne at Dennis hadde et følsomt sinn, tekstene på Pacific Ocean Blue er veldig gode bevis på det.
The greatest success in life is to feel I’m something for someone; the feeling of falling in love, the newness of love. - Dennis Wilson -

Dennis døde en dag i desmeber 1983 da han full snublet utfor ei brygge i Los Angeles.
Pacific Ocean Blue, har til nå vært ei ukjent plate for meg, noe som nesten er litt flaut siden jeg jo er en stor Beach Boy fan...Uansett, plata har nå blitt gitt ut på nytt og har stort sett fått ekstremt gode anmeldelser.Ikke uten grunn. Den er bare helt utrolig vakker !
Du kan lytte på den på iTunes Store

Sanger du bør høre (selvsagt bør man egentlig høre alle...):

• River Song
• Time
• Rainbows


Geir Werner Hagen