Svensk film

Har hatt en del late sommerkvelder/netter etter å ha kommet hjem fra Snøringsmoen og maling...Da har det blitt mer film enn lesing. Er rett og slett for trøtt til å lese, det er enklere (...) å se en film eller to. Er på en svensk bølge når det gjelder film og har lastet ned svenske filmer over en lav sko. Her er noen av de mest interessante jeg har fått sett til nå ;  


Kim Novak badade aldrig i Genesaretsjöen

Filmatisering av Håkan Nessers bok, om to kameraters , Erik og Edmund, sommerferie på landet sånn ca midt på 60-tallet. Her er bading i deilige innsjøer og late dager i gresset utfor "sommerstugan".Men det er ikke bare idyll. Bakteppet for ferien på landet er Eriks dødssyke mor som må være mest mulig i fred hjemme (litt likt historien i Mitt liv som hund). 

Stockholm boogie

- Likte denne jeg... Filmen handler essensielt om noen Stockholmsungdommer i slutten av tyveårene som er ute en natt på byen. Ikke så mye på byen som i byen, for det meste foregår i parker  og under og over broer. Når jeg så filmen var jeg nok såpass trøtt at det kritiske blikket var litt nedsatt, men faen heller, jeg likte den jeg.

Skenbart

- En tog-film med bl.a. Robert Gustafson. Hele historien som er en blanding av krim og slap-stick humor foregår altså på et tog. Filmet i svart/hvitt og med masse nydelige bilder.Geir Werner Hagen