Design.

Skulle slappe av med litt CSS koding og i bakgrunnen var TV på. Et program på NRK2 om designerspirer. Programmet handler om...designerspirer - som får en sjanse til å jobbe sammen med Philippe Starck.

Dette måtte jeg se på. Starck har for meg stått som en ekstremt oppskrytt "designstjerne". Mye av den hypen har han vært flink til å bygge opp selv - der har han vært god... Jeg satt meg forå  se på programmet og følte at alle mine fordommer mot Starck ble bekrefret (jada, man ser hva man vil se). Hans oppblåste ego overskygget en hver konstruktiv kritikk av "designerspirene". Han var mest opptatt av å fortelle dem hvor ubrukelige eller direkte dårlige ideen deres var. Ikke en eneste ordentlig begrunnelse.

Hva har Phillippe Starck gitt oss ? En stilig men ubrukelig sitruspresse (du vet den med tre bein som ser ut som et romvesen - stilig er den, men fungerer overhodet ikke), utallige kjipe IKEA-møbler og overinnpakka pastaprodukter.

Jonathan Ive

Geir Werner Hagen