The Record Club

Da jeg var 18 år gammel kjøpte jeg min første platespiller. En Rega Planar 3. I tillegg til å være en fantastisk platespiller var den også et design ikon;

En knapp for å starte beltedriften som drev selve tallerkenen som var av tungt, massivt glass. Skulle man spille singler måtte man løfte av glasstallerkene og bytte drev på beltedriften og når plata var ferdig på en side ble stiften bare stående og hoppe på siste spor. Ingen automatikk som løftet pick-up armen her nei. 

Nok om platespilleren. Den samme sommeren kjøpte jeg tre plater som jeg spilte omtrent kontinuerlig; Leonard Cohen "I´m your man", INXS "Kick" og en av mine absolutte favorittplater- Scritti Politti " Provision". INXS ble også en favorittplate, men den har bleknet litt på de snart tjue årene som har gått.

Beck er kjent som uhyre produktiv og i mellom sine utgivelser på plateselskaper har han gitt ut masse musikk på sitt eget lille selskap. Det siste sideprosjektet hans er "Record Club" hvor han samler musikervenner og sammen plukker de ut et album de spiller inn sin versjon av i løpet av 12 timer. Resultatet kan ses som en musikkvideo på hjemmesiden hans.

Første sang ut fra INXS "Kick" er Guns in the sky. Hver uke fremover vil en ny sang, i originalplatas rekkefølge, legges ut. Vel verdt å sjekke ut.

Becks Record Club 

 

 

 

 

Geir Werner Hagen