Alt var bedre før (...)

Da jeg var en liten og uskyldig gutt var barne-tv så mye bedre enn i dag(...) Kanskje er det bare nostalgien som taler, og minnene er som kjent veldig selektive(heldigvis).

Uansett, det spesielle med barne-tv da, på 70- og 80-tallet, var det vanlig at  ting tok tid i barne-tv. To av mine favorittserier var Kalles klatretre (Kalles klatterträd) og Ragnar (Farbrorn som inte vill va stor). At de i tillegg til å ha et slakt tempo også er fint tegnet og nydelig fortalt (på norsk av Odd Børretzen og på svensk av Gösta Ekman) er en bonus.

Det som altså slår meg når jeg ser dem i dag, er at det ikke nødvendigvis skjer så mye på en episode. En episode av Ragnar handler om at han tar bussen gjennom hele byen bare for å se all stoppeplassene. At det går såpass sakte gir rom for å legge til egne tanker og fantasier i handlingen. Vet ikke om det er sånn det virker på barn som ser dette i dag, men for meg som voiksen gjør det det.  (fortsettes)

Geir Werner Hagen