Macintosh Classic

 

Foto:Ben Boldt

 

Til og med bloggene har agurk-innlegg på denne tidenav året. Denne bloggen er intet unntak. Her er en kort presentasjon av min første Mac som jeg kjøpte i 1990, etter å ha lånt/brukt en Macintosh Plus siden 1988 av Folkeuniversitetet i Kristiansand (den kostet da ca. 90.000,- pluss omtrent det samme for en laserprinter fra Apple. 

Dette var en Macintosh Classic med en harddisk på 40 MB(det normale i dag er vel å begynne på 250 GB - 6250 ganger mer!) og jeg kjøpte ekstra RAM så den skulle være raskere , hele 4 MB RAM (i dag er vel ingen under 2 GB - hele fem hundre ganger mer). Skjermen var en monokrom 9 tommer med en oppløsning på 512x342 piksler. (Min 23" Apple Cinema Display hjemme har en oppløsning på 1920x1200 piksler og viser millioner av farger).

Den gangen tenkte jeg at en så stor harddisk ville jeg aldri fylle opp, men det greide jeg faktisk. 40 MB er like mye plass som ti sanger i standard MP3 format... 

Macintosh Classic med 2 MB ekstra RAM kostet meg ca. 11.000,- så det var jo et dramatisk prisdropp fra Mac Plus. Alikevel ble den fullfinansiert med studielån  =)

Jeg har tre stykker hjemme på kottet den dag i dag. Får meg liksom ikke til å kaste dem... Den ene av dem startet jeg opp så sent som i fjor og den virket som om den ble startet for første gang...

Geir Werner Hagen