Satans hälvetes sjukdom...

 

Jeg sitter/ligger her med en helvetes infeksjon med tilhørende lymfeknute i lysken og feber. Har siden torsdag ikke gjort stort annet enn å sitte/ligge og se på film.

Forsåvidt ikke så galt, men skulle gjerne gjort det under andre omstendigheter. Det første jeg tenkte på da dette kom over meg på torsdag morgen var at NÅ, nå var endelig turen kommet til meg. Tenkte på K-ordet med en gang selvsagt. Alikevel ble det ikke noe angstanfall ut av det. Jeg har hatt den angsten som en av-og-på venn for lenge til det. 

Tanker som er naturlige (por moi) er da åssen gjør jeg det praktisk hvis jeg skal dø? Orker eller vil jeg leve med en eller annen ebhandlingsform der jeg konstant føler meg syk, kvalm og jævlig? Er selvmord noe for meg (nei)? Og så typisk at dette skjer nå som jeg endelig har fått til en endring av kroppen min. Ganske kraftig til og med og så kommer dette dalende en torsdag morgen...

Nå er det jo antakelig ikke annet enn nettopp en svært kraftig infeksjon som krever trippel penicilinkur, men jeg tror at tanken på det verste egentlig er veldig god for meg. Alt annet er jo da en bonus... Det blir noen utrolige tankerekker når man sitter der og venter på dagens andre legemøte, etter at legen på telefonm har sagt ; "...jeg vil snakke med deg personlig, kan du komme oppom halv tre?". Pulsen min steg nok litt da, men jeg fant fort frem til katastrofemodus og da gikk det igjen forbausende bra. Gikk hjem og satt meg i sofaen og slappet av med Rikard Wolf...

...men satans hälvetes

satans hälvetes jävlars

satans hälvetes jävlars förbannades skit

satans hälvetes sjukdom ...

 

Nå sitter jeg her og gumler Ibux og Apocillin pluss noen tabletter som visstnok skal få fart på bakteriefloraen i tarmsystemet mitt. Har allerede sett et utall timer film (gråter sånn ca. et par ganger pr. film - gidder ikke se film som ikke rører), lest masse aviser og bøker. Drukket te og kikket ut av vinduene. Tankerekkene løper også helt løpsk innimellom og det føles bare herlig... Det er mentalhygiene av høy klasse å kunne sitte stille i så mange dager og bare la tankene spinne. Det blir virkelig snakk om frie assosiasjoner, der den ene tanken føder den andre og underbesvisstheten slipper til...

Disse filmene har jeg sett de siste tre døgn:

The Bands Visit - 5 - Egyptisk/Israelsk

Nydelig, saaakte film om et 10 manns epyptisk militærband som skal på militærband-samling(!) i Israel, havner på feil buss og kommer til en liten by uten hotel eller buss tilbake. 

En kärlekshistorie - 5 - Sverige

Roy Andersons kritikerroste perle fra 1970. Om sosial mobilitet, og ung kjærlighet som nesten strander grunnet angst for å kommunisere. Nydelig skildret. Garantert noen tårer som felles underveis.

Manhattan - 5 - USA

Woody Allen. Manhattan. Sier ikke mer...

Himlens hjärta - 6 - Sverige

Simon Stahos film er på mange måter en "Scener fra et ekteskap for 2000-tallet. Skildringen av utroskap tas virkelig på alvor. Åssen er det å legge seg ved siden av sin kone etter nettopp å ha "vært" med en annen kvinne? Hvorfor setter man alt på spill, både familie og venner? 

Trolösa - 6 - Sverige

Liv Ullmans regi av Ingmar Bergmans manus er for meg helt fantastisk. Som tittelen angir handler det om utroskap. Utroskap, skyld, angst og uforklarlige valg. Det er ingen som nødvendigvis gjør det rette her, ingen karakter som er den som utelukkende får vår sympati. Så enkelt er det heldigvis ikke. Filmen viser oss som vi vel er; fulle av feil, hensynsløse, av og til onde, selvopptatte, men med en anger og skyldfølelse som alltid rir oss. 

Youth in revolt - 4 - USA

Så denne fordi Fredrik syntes den var morsom og anbefalte den. Og morsom, kanskje mer underfundig var den jo. Michael Cera begynner vel å bruke opp kvoten som sjarmerende, klønete, velmenende 16 åring på film nå? (hvor gammel er han egentlig blitt?). Jeg kjøper det alikevel. Filmen er akkurat litt mer enn tidtrøyte så absolutt godkjent.

Lust och fägring stor - 6 - Sverige

Måtte se denne igjen også... Bo Widerbergs skildring av et grynende og kort blomstrende seksuelle forhold mellom en 15-årig student og hans 37 år gamle lærerinne.

 

 

Geir Werner Hagen