Om å lytte på film

En av de filmene jeg har likt best de siste årene er `Farväl Falkenberg´, og den har også et nydelig soundtrack av Erik Enockson som jeg har hørt veldig mye på.

En kveld jeg skulle legge meg (over et år siden), ville jeg høre på musikken på iPoden, men den iPoden var et annet sted (sikkert på Glæden eller i teateret) så jeg hadde ikke musikken tilgjengelig. Da kom jeg på at jeg hadde filmen på iPhone og tenkte at jeg kunne se ltt på den før jeg sovna. Det jeg endte opp med var å høre filmen. Altså bare lyttet til hele lydsporet, inkludert musikken der den var lagt inn. Det var en helt ny opplevelse og svært bra sådan. Siden har jeg gjort dette flere ganger, men det er ikke så lett å finne filmer som er verdt å "høre på". Foreløpig er det tre filmer jeg kan bruke som hørespill/radioteater (wow - det må jeg skrive mer om en annen gang, hørespill altså). De tre filmene jeg kan høre på er Farvel Falkenberg,m Himlens hjärte og Trolösa, alle svenske og passe dystre. Vurderer også høre på Darling, Fire nyanser av brunt og Man tänker sitt.


Film, Geeky, LyderGeir Werner Hagen