Del

Resirkulert

Inspirert av en aldri så liten "greie" på Facebook o.l. for tiden om hva man skulle visst nårman var 20 år yngre, fant jeg fram denne posten jeg selv skrev i 2010 :

 

Siden 40årsdagen kommer nærmere og nærmere er det noen ting jeg har tenkt på, som kanskje hadde ært greit å vite når man var 18, eller kanskje var det meningen å IKKE bli fortalt dette av noen da jeg var så ung. DEt er kanskje det som er å leve egentlig ?

I allefall, her er noe som kanskje enhver 18-19 åring burde vite…

 

Vær deg selv.Ikke som å være opptatt av deg selv eller egoistisk, men våg å stå for noe. Ikke vær redd for å mene noe. Du kan gjerne ha en mening, men bare gled deg over at du kan endre oppfatning, se at du har tatt feil, men alikvel har du våget å stå for noe. Ikke vær en som ikke mener noe om noe som helst...

Forstill deg minst mulig. Altså ikke vær så opptatt av å fremstå som den du VIL være, vær den du ER. Du vet det best selv.

Si oftere nei. Alle de gangene jeg har sagt ja til ting  som siden har blitt små mareritt, tidstyver osv. Det du sier ja til tar som oftest dobbelt så lang tid som du tror. Tenk heller over hvem du sier ja til og hvorfor...

Vær punktlig. Her kaster jeg muligens alle steiner som finnes i glasshuset mitt, men å respektere folks tid er noe av det smarteste du kan gjøre. Avtalte tidspunkter er til for å holdes. Å komme 20 minutter for sent til møte er respektløst og kan i 9 av 10 ganger unngås.

Gjør en ting om gangen. Dette er mitt favoritt-tips til meg selv som 18 åring. Å gjøre en ting om gangen er den beste måten å få gjort ting på. Alltid. Uansett.

 

Kunne nok skrevet minst 30 andre ting...

 

Nå er kanskje intervallene kortere, så om et par år må jeg kanskje skrive om hva jeg skulle ønske jeg visste når jeg var 40...

Designer, koder og skriver. Tar oppvasken for å vaske opp.