Resirkulering

ipad 3 bakside.png

Sitter på Drømmeplassen og skriver denne posten på iPaden min (1 generasjon med 3G). Drasser ikke lenger rundt på Macbook Pro, selv om den er tynn og lekker. Den er uansett ikke i nærheten av å være så enkel og ha med seg som iPaden. Alt av dokumenter jeg skulle ha bruk for er tilgjengelig (og alltid oppdatert) pa Dropbox og ellers har jeg chat, mail og alle sosiale medier tilgjengelig HVIS jeg vil bruke dem, pa iPaden.

Men, dette skulle handle om åssen jeg bruker den nå. Det er primært tre bruksområder hvor særlig et har tatt nesten helt over.

Internett (chat, mail, nyheter etc.)

Underholdning (ser litt video,, spiller litt)

og endelig, det som har blitt hovedbruken for meg ;

Blader, magasiner og aviser.

Tenkte vel at iPaden kunne være bra til dette når jeg kjøpte den, men nå, med et innebygde programmet Aviskiosk kjøper jeg alle blader, aviser ( med unntak av Le Monde, Morgenbladet og Weekendavisen, de MAA jeg ha rent fysisk) og magasiner via iPad. Fordelene er mange i forhold til å gå på  Narvesen ;

- Fra halve til en fjerdedel av prisen (!)

- Alltid tilgjenegelig på iPaden

- Fyller ikke opp hyller og hus med blader som etterhvert må hives

- Kan alltid laste ned gamle nummer jeg har sletta, gratis.

- Alle utgaver er alltid tilgjengelig hvis jeg f.eks. finner et gammelt nummer jeg vil lese

- Med nye iPad (3) som har Retina skjerm så er kvaliteten på skjermen bedre enn trykte magasiner. Altså er den mer behagelig for øynene enn alt annet av elektroniske lesebrett jeg har sett.

Geir Werner Hagen